CRAIOVA: Reținuți pentru camătă și șantaj

CRAIOVA: Reținuți pentru camătă și șantaj

2.824
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Trei percheziții au fost efectuate în Craiova la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, abuz de încredere, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, din municipiul Craiova, ar fi constituit un grup infracţional organizat structurat, în scopul săvârşirii infracţiunii de camătă, ce ar fi acţionat atât în municipiul Craiova, cât şi în alte localităţi, din judeţul Dolj.

În perioada 2022 – 2023, membrii grupului infracțional organizat ar fi acordat, fără a fi autorizați, sume de bani cu o dobândă lunară cuprinsă între 20 şi 50% din valoarea împrumuturilor, mai multor persoane din județul Dolj.

În unele situaţii, aceştia ar fi instituit garanţii pe bunurile mobile ale persoanelor împrumutate (autoturisme sau bijuterii), pe care le-ar fi vândut ulterior prin falsificarea documentelor de provenienţă, în situația în care persoanele împrumutate nu puteau să-și onoreze obligațiile asumate, respectiv plata la timp a dobânzilor și a capitalului

Probatoriul administrat a reliefat că liderul grupului s-ar fi ocupat cu supraveghea activității membrilor, care ar fi acordat efectiv împrumuturile, ar fi stabilit şi încasat dobânzile, ar fi preluat şi evaluat bunurile impuse ca garanţie şi le-ar fi valorificat în cazul nerestituirii la termen a sumelor împrumutate și dobânzilor impuse.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și indisponibilizate sume de bani, acte de identitate în original ale persoanelor împrumutate sau membrilor de familie, documente de achiziţie a unor bunuri mobile şi imobile, precum și alte mijloace de probă.

Marți au fost reținuți, iar ieri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […]  » Citește mai mult… […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.