Craiova: Se circulă după reguli stricte în mijloacele de transport în comun

Craiova: Se circulă după reguli stricte în mijloacele de transport în comun

1.452
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

RAT Craiova aplică, începând de vineri, noi reguli generale de organizare și desfășurare a transportului de persoane.  Achiziționarea de bilete de călătorie direct din mijloacele de transport de la conducătorul auto rămâne suspendată. Craiovenii sunt sfătuiți să achiziționeze bilete/abonamente de călătorie direct de pe aplicația Craiova Transport sau de la tonomatele de bilete amplasate în 10 stații de călători din oraș, astfel încât să evite contactul cu șoferii sau cu alți cetățeni și să limiteze folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru varianta plății on-line.

Trebuie știut că accesul în mijloacele de transport este condiționat de purtarea obligatorie a unei măști medicale sau non-medicale, care să acopere gura și nasul;

Numărul maxim de pasageri permis este limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului și cu respectarea distanței de minim un metru între călători;. Astfel, la îmbarcare/debarcare, cât și pe timpul deplasării, pasagerii vor respecta o distanta de minim un metru unul de celălalt.

Accesul călătorilor în mijloacele de transport în comun se va realiza doar pe ușa din partea frontală a vehiculului, iar coborârea pe cealaltă ușă/celelalte uși;

Au fost marcate cu semne vizibile de culoare verde locurile permise pentru transportul pasagerilor, astfel încât să se păstreze distanța de minimum un metru între pasageri;

Rata de ventilație a sistemului de aer condiționat (fără recircularea aerului din interior) este maximizată, dau asigurări reprezentanții SC RAT Craiova, și se vor menține ferestrele deschise (când este posibil) în timp ce vehiculul este în funcțiune.

Autobuzele sunt dezinfectate o dată pe zi cu substanțe biocide și după fiecare cursă cu substanțe pe bază de alcool sanitar și clor;

Prin stațiile de difuzare din cadrul mijloacelor de transport sunt comunicate permanent informații cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID – 19.

În timpul orelor de vârf, în stațiile cu un număr mare de călători precum Stația 3F, Stația Liceul de Artă, Stația Digi, Stația CAO, Stația Parc, Statia Pod Electroputere, Stația Orizont, vor fi prezenți controlori de trafic ai RAT Craiova care vor informa călătorii despre măsurile generale de prevenție a Covid -19 și măsurile specifice luate de RAT Craiova pentru a oferi un transport public de călători în siguranță.

Rețeaua de puncte de comercializare a titlurilor de călătorie funcționează la program normal!

 

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  302

  Prosteala pentru prosti. Am pe cineva acasa care a plecat ieri cu autobuzul pentru prima data dupa doua luni, si mi-a zis ca e haos, stau unii langa altii, n-au masti, si nu-i intreaba nimeni de ce le este caciula. Coboara si urca pe unde apuca fiecare. E tare glere taica cu civilizatia prin Romania, la unii chiar foarte greu. Am vazut ca si prin Bucuresti lafel, stau fara masti in autobuze sau tramvaie si li se ru-pe lor de legi. Romanul este si aldracu, dupa ce ca nu respecta, cand i se da amenda, face si gat. Da-ti frate zeci de mii de lei amenda, sa se invete minte,sa plateasca sa-l usture in cur, si alta data sa se candeasca de mii de ori daca il doare in pix de reguli/legi sau nu. Apropo, in afara nici nu se permite urcarea/coborarea pe usa din fata. Usa din fata este blocata, si o banda de distantare in autobuz pana la primul rand de scaune catre sofer, ca soferul sa fie in siguranta.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.