Craiova: Semafoarele, scoase din funcțiune pentru a înlesni intervenția utilajelor

Craiova: Semafoarele, scoase din funcțiune pentru a înlesni intervenția utilajelor

11.078
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Sistemul de semaforizare din Craiova a fost scos din funcțiune, la cererea autorității locale, pentru a nu fi îngreunată activitatea de deszăpezire, potrivit reprezentanților Primăriei Craiova. Fluidizarea traficului în marile intersecții din oraș se face cu ajutorul lucrătorilor Biroului Rutier din cadrul IPJ Dolj. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, municipalitatea a solicitat expres scoaterea din funcțiune a semafoarelor, cu avizul politiei, pentru ca utilajele care acționează pentru degajarea carosabilului să poată acționa prompt, fără a mai sta blocate la culoarea roșie a semafoarelor.

Totodată, responsabilii din IPJ Dolj au precizat că echipaje ale poliției rutiere se află în principalele intersecții din oraș. De asemenea, un număr însemnat de echipaje ale Poliției Locale se află pe străzi.

Faptul că în toate unitățile de învățământ preuniversitar au fost suspendate cursurile a făcut ca traficul să fie unul destul de degajat. De dimineață se circula bine pe străzile principale din oraș, dar, bineînțeles, date fiind condițiile de iarnă, respectiv viscolul care repune zăpada pe străzi.

Din datele prezentate de edilul Craiovei, ”peste 40 de utilaje intervin pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil și a împrăștia material antiderapant. Pe trotuare și în zonele greu accesibile se intervine cu cele 8 ATV-uri din dotarea Salubrității, dar și manual, cu peste 400 de persoane angajate la regiile și societățile aflate în subordinea Primăriei”. 

Reprezentanții municipalității reamintesc că proprietari de spații comerciale sau imobile au obligația să degajeze zăpada de pe trotuarul din fața acestor proprietăți pentru a ușura traficul pietonal.

Foto: Calea București, zona Institut, 26 februarie 2018

1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   01-01-2015
  Mesaje
  233

  Bine ca au oprit semafoarele, ca treceau sararitele prin intersectii una dupa alta de ziceai ca sunt vagoane de marfar.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.