DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, le-a cerut directorilor direcțiilor de sănătate publică să crească numărul de paturi în secțiile ATI.

Ministrul a precizat că nu dorește să se ajungă în situația în care pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ.

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real”, a declarat Cseke Attila.

În perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență.

De asemenea, ministrul interimar al Sănătății le-a cerut să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentații DSU.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.