DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un proiect ce constă în oferirea de procedee și tehnici de abordare a actului de predare, în scopul promovării comunicării asertive, a educației emoționale și a combaterii bullying-ului în clasă va lua startul în județul Dolj, fiind realizat de Asociația SELLification4EDUcation în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” Craiova.

Proiectul R.E.S.T.A.R.T va fi lansat în data de 5 martie printr-un workshop ce va avea loc de această dată cu prezență fizică, în incinta unui restaurant din Craiova.

„Bullying-ul capătă tot mai mare amploare. Îl găsești în curtea școlii, îl găsești în școală, îl găsești chiar și în clasele la care predai. Se prea poate să fi observat și tu diverse comportamente ale elevilor, precum: hărțuiri, intimidări, agresiuni verbale sau fizice și lista nu se oprește aici. Este important să combatem asemenea situații. Motivul este cât se poate de serios: bullying-ul are consecințe pe termen scurt, mediu și lung. Atât copiii agresați, cât și agresorii dezvoltă, în timp, probleme emoționale serioase. Victimele bullyingului suferă diverse consecințe: depresie, gânduri de suicid, tulburări de anxietate, sindromul de stres post-traumatic, autovătămare și multe altele. De aici poate rezulta lipsa rezultatelor școlare, retenția scăzută a cunoștințelor transmise la clasă dar și o implicare scăzută în activitățile educaționale. Tocmai din acest motiv, venim în întâmpinarea celor interesați cu Proiectul R.E.S.T.A.R.T., sau cu alte cuvinte: Responsabilitate, Educație emoțională, Siguranță și securitate, Toleranță, Aptitudini, Recunoștință, Temperament”, a precizat Monica Dobre, vicepreședintele Asociației SELLification4EDUcation.

Persoanele interesate de acest proiect, pe lângă faptul că vor participa la workshop-ul din data de 5 martie, vor avea posibilitatea ca ulterior să aplice metodele descoperite prin implementarea a două activități cu elevii la clasă.
În privința workshop-ului, acesta va fi susținut de Răzvan Curcubătă-președintele Asociației; Monica Dobre-vicepreședintele Asociației și Maria Stuparu-învățător în cadrul Școlii Gimnaziale Terraveda.

„Pe parcursul celor patru ore, cât va dura acest workshop, participanții vor afla informații despre D.I.S.C.-ografia comportamentală – recunoașterea tipologiei elevilor din comportamentele observabile; despre cum să identifice rapid acei așa-zișii elevi-problemă pentru colegii lor; despre metodele specifice și concrete de combatere a bullying-ului în clasă; despre comunicarea cu elevul victimă a bullying-ului; despre cum motivăm intrinsec elevii agresori să-și schimbe comportamentul. Totodată, vor afla despre activități aplicabile imediat la clasă pentru dezvoltarea empatiei și a simpatiei, despre metode de dezvoltare a comunicării asertive a elevilor din clasă și despre puterea poveștilor metaforice în combaterea bullying-ului. Tot în cadrul acestui eveniment vor fi transmise informații și despre cum poate fi utilizat și implementat Teatrul Forum ca instrument de intervenție socială și vor fi prezentați pașii simpli către o clasă incluzivă”, a mai spus Dobre.

De asemenea, cadrele didactice vor primi o adeverință pentru inițierea și/sau aplicarea la grupă/clasă a unor metode, procedee și tehnici de abordare a predării- învățării-evaluării inovative, preluate din cercetarea de specialitate; o deverință pentru schimbul de experiență interșcolar; o adeverință pentru promovarea imaginii școlii, o adeverință de voluntariat în cadrul Proiectului R.E.S.T.A.R.T., cuprins în Calendarul S.N.A.C. Dolj 2021-2022 și un certificat de participare Workshop.

Persoanele care sunt deja membre ale Asociației Asociației SELLification4EDUcation participă gratuit la acest workshop, iar cele care nu sunt vor achită o taxă de 150 de lei.

Achitarea cotizației sau a participării în proiect se poate face prin: transfer bancar:
ASOCIATIA SELLIFICATION4EDUCATION; CIF: 4504957; IBAN: RO44INGB0000999912204562; ING BANK sau plată cash la vicepreședintele Asociației SELLification4EDUcation, Monica Dobre.

Pentru detalii și înscrieri, accesați evenimentul dedicat lansării Proiectului R.E.S.T.A.R.T:
https://facebook.com/events/s/workshop-cum-combatem-bullying/956362615016844/



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.