DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În perioada 12-15 iulie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova şi ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Craiova au continuat activitățile informativ-preventive pe linia traficului și consumului de droguri.

Astfel, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Dolj, în cadrul campaniei „Dincolo de aparențe”, polițiștii au desfășurat activități preventive pe linia consumului de substanțe psihoactive.

În cadrul acestor întâlniri, 300 de asistenți maternali din județul Dolj au primit sfaturi și informații în ceea ce privește traficul și consumul de droguri și au fost purtate discuții privind prevenirea violenței domestice sau a agresiunilor de natură sexuală.

De asemenea, aceștia au fost îndrumați să aibă o bună comunicare cu tinerii aflați în grijă și să nu treacă cu vederea nicio situație neplăcută în care aceștia pot fi implicați, atât în familie cât și în comunitate.

Totodată, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Rutier au fost prezenți în Parcul „Pușkin Crizantemelor” și Parcul „Nicolae Romanescu” Craiova unde au desfășurat activități informativ – preventive în cadrul campaniei naționale „VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”.

Copii, părinți și bunici au participat la această activitate, bucurându-se de jocurile interactive în care cei mici au fost implicați și totodată de recomadările oferite de polițiști pentru a petrece o vacanță în siguranță.

Au fost purtate discuții cu copiii despre respectarea regulilor de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, dar și despre potențialele pericole specifice vârstei lor pe timpul vacanței.

Copiii au primit din partea polițiștilor veste reflectorizante pentru a le folosi atunci când merg pe bicicletă, fiindu-le amintite regulile care trebuie respectate atunci când se deplaseaza cu bicicleta: – de a nu circula cu bicicleta pe drumurile publice dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani,
-de a se asigura și semnaliza înainte de a schimba direcția de mers,
-de a traversa trecerile de pietoni pe lângă bicicletă, nu pe bicicletă,
-de a nu se lăsa distrași de telefonul mobil atunci când circulă cu bicicleta.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.