Dolj: Atenționare meteo privind formarea de polei

Dolj: Atenționare meteo privind formarea de polei

4,484
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii mixte, polei şi intensificări ale vântului, valabilă de la ora 17:00 până miercuri seara, la ora 20:00, în 23 de județe din țară, printre care și Dolj, unde avertizarea se referă la formarea de polei. De altfel, la nivelul întregii țări a fost emisă o informare de vreme rea.

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest. Vântul se va intensifica, cu viteze de 50…55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.