Grenadă găsită pe un ogor, la Daneți

Grenadă găsită pe un ogor, la Daneți

1.793
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Detașamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat, joi, să ridice un obiect care părea muniție de război, de pe un teren agricol din comuna Daneți.

Echipajul pirotehnic a constatat că este o grenadă defensivă, care a fost găsită de un cetățean cu ocazia efectuării unor lucrări agricole la câmp.

De altfel, pompierii atrag atenția că, în general, aceste tipuri de muniţie se găsesc la suprafaţa pământului, pe terenuri agricole, în păduri şi desişuri, îngropate sub pământ, descoperite cu ocazia săpăturilor şi arăturilor agricole, excavaţiilor pentru fundaţiile construcţiilor, defrişărilor, lucrărilor de irigaţii etc.

De asemenea, muniție se poate găsi în zidăriile construcţiilor vechi, rămase neobservate în timpul războiului, dar și sub apă, în râuri, lacuri sau bălţi, descoperite cu ocazia unor lucrări hidrotehnice sau întâmplător în timpul scăldatului.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „OLTENIA” al judeţului Dolj recomandă cetăţenilor să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă:

1. anunţaţi de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „OLTENIA” al judeţului Dolj;
2. nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită;
3. nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor;
4. nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite;
5. nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate;
6. nu încercaţi să demontaţi focoasele sau elementele componente.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.