Dolj: Tot mai multe controale pentru a se verifica dacă se respectă...

Dolj: Tot mai multe controale pentru a se verifica dacă se respectă măsurile anti Covid

3.043
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, din cauza creșterii numărului cazurilor de coronavavirus, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

De sâmbătă până duminică, au fost desfăşurate controale cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 260 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate 130 de societăți comerciale şi peste 90 de locaţii, precum şi aproximativ 90 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 33.000 de lei.

Dintre acestea 115 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri. De asemenea, recomandăm cetăţenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu. Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Aceasta a mai spus că nu se dorește sancționarea cetățenilor, conștientizarea acestora cu privire la faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    188

    Dar Miliția și copii acestora de ce nu poarta masca ???nu sunt oameni de rand care muncesc pe 1400 lei și mor de foame ?? Aaaaa am uitat … daca nu faci nimic in viața te faci polițist

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.