Drumul expres Craiova-Pitești are 20 de oferte pentru proiectare și execuție

Drumul expres Craiova-Pitești are 20 de oferte pentru proiectare și execuție

6.400
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un număr de 20 de oferte au fost depuse, luni, pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești, acestea având o lungime de aproximativ 57 de kilometri și o valoare estimată a contractelor de circa două miliarde de lei, a anunțat, ieri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru primul tronson al drumului expres Craiova — Pitești au depus oferte până luni, la ora 16:00, termenul limită de depunere a ofertelor, șase operatori economici, respectiv Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, Astaldi SpA, Asocierea Constructii Erbasu SA — Vahostav SK as — Trameco SA, Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori SA — Secol Romania SRL, Tirrena Scavi SpA și Asocierea Spedition UMB SRL — Tehnostrade SRL — Consitrans SRL.

Acest tronson va avea o lungime de 17 kilometri, o valoare estimată de 479.802.905,88 lei, fără TVA, și ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Tronsonul va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești. Durata contractului este de 96 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

De asemenea, tot luni, până la ora 16:00, au fost depuse ofertele în cadrul procedurii de atribuire a contractului: „Proiectare și execuție Drum Expres Craiova — Pitești, Tronsonul 2, Lotul 1 și 2”.

Astfel, pentru Lotul 1: km17+700-Km 36+200 au depus oferte un număr de 8 operatori economici: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, Astaldi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, Construcții SA, Asocierea Construcții Erbasu SA — Vahostav SK as — Trameco SA, Itinera SpA, Asocierea SA&PE Construct SRL — Spedition UMB SRL — Tehnostrade SRL — Consitrans SRL și Asocierea Tirrena Scavi SpA — Toto SpA Costruzioni Generali. Valoarea estimată, fără TVA, este de 671.388.626,66 lei, iar durata contractului este de 96 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Pentru Lotul 2: Km 36+200 — Km 57+550 au fost depuse șase oferte de către Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, Asocierea Constructii Erbasu SA — Vahostav SK as — Trameco SA, Itinera SpA, Asocierea SA&PE Construct SRL — Spedition UMB SRL — Tehnostrade SRL — Consitrans SRL și Asocierea Tirrena Scavi SpA — Toto SpA Costruzioni Generali. Valoarea estimată, fără TVA, este de 804.960.957,23 lei. Durata contractului este de 96 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție și 60 de luni perioada de garanție.

Potrivit CNAIR, cel de al doilea tronson, format din cele două loturi, va avea o lungime de 39,85 de kilometri, va costa 1.476.349.583,89 lei, fără TVA și urmează să fie construit între limita județelor Dolj și Olt și limita județelor Olt și Argeș. Acesta va traversa teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Marți, 24 octombrie, ora 16:00, se va încheia și termenul limită de depunere a ofertelor pentru contractele destinate proiectării și execuției ultimelor două tronsoane ale aceluiași drum expres.

Întregul proiect, are o lungime de aproximativ 121 de kilometri și o valoare estimată de 3.770.640.827,48 lei, fără TVA și va fi finanțat din POIM 2014-2020„, subliniază CNAIR în comunicat.

Tronsonul 3 cu o lungime de 31,75 kilometri, va fi construit între km 57+550 și km 89+300 și va avea o valoare de 904.819.215,62 lei, fără TVA. Cuprins între intersecția cu DN 65 , în apropierea municipiului Slatina și limita dintre județele Olt și Argeș, Tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești va tranzita localitățile Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tatulești, Colonești.

Totodată, Tronsonul 4 cu o lungime de 31,81 (km 89+300 — km 121+115), va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersecția cu autostrada 1 București — Pitești și va tranzita localitățile Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja. Valoarea estimată a Tronsonului 4 este de 909.669.122,09 lei, fără TVA.

Drumul expres Craiova — Pitești va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud — Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Sursa: Agerpres



3 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     21-10-2017
    Mesaje
    0

    La 20 de ofertanti nici in 20 de ani nu incep lucrarile. La mintit si laudat ca fac sunt primii politrucii romani, cand este la fapte ioc. Adevarul este ca geme tara asta de prostie, si pot fi prostiti usor cu minciuni si dusi cu zaharelul de la an la an. Asta inseamna sa fi politruc, aca tracnea, vodkuta, johadis, basexu, etc…

  2. #2
    OVY
    Senior Member
    Data de inscriere
     04-12-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    906

    Eu nu inteleg un lucru: statul asta al nostru, guvernantii, idiotii astia care ne conduc, cu banii de ii baga in autostrazile astea, nu pot sa cumpere ei utilajele necesare si sa angajeze forta de munca din inchisori, unde oricum cheltui bani cu ei si le mai reduci din pedeapsa, ca tot spun ei ca sunt pline inchisorile si se plang de conditiile de detentie, si sa construiesti tu, ca stat, autostrazile astea? Eu cred ca in 8 ani de zile s’ar construi 10000 km de autostrada daca s’ar proceda in felul asta…

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     21-10-2017
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de OVY
    Eu nu inteleg un lucru: statul asta al nostru, guvernantii, idiotii astia care ne conduc, cu banii de ii baga in autostrazile astea, nu pot sa cumpere ei utilajele necesare si sa angajeze forta de munca din inchisori, unde oricum cheltui bani cu ei si le mai reduci din pedeapsa, ca tot spun ei ca sunt pline inchisorile si se plang de conditiile de detentie, si sa construiesti tu, ca stat, autostrazile astea? Eu cred ca in 8 ani de zile s’ar construi 10000 km de autostrada daca s’ar proceda in felul asta…

    Pai tu nu te-ai prins pana acum ? pe ei nu-i intereseaza sa faca, ca daca ar face ce spui tu nu mai pot fura banii. Asta este scopul principal, sa nu faca nimic, dar sa tireze banii, sau fac prost, si sa repare lunar si anual sa aiba in permanenta de furat.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.