DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pentru susținerea examenului de Evaluare Națională, în județul Dolj, s-au înscris 4.362 de absolvenți ai clasei a VIII-a, din care 2.749 în mediul urban și 1.613 în mediul rural, conform situației centralizate și transmise Ministerului Educației.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, 4.359 de candidați sunt din serie curentă și trei sunt din seria anterioară.

La nivel de judeţ au fost înfiinţate 126 de centre de examen.

Evaluarea începe marți, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 16 iunie, se desfășoară proba la Matematică.

„Probele pentru examenul de Evaluare  Națională încep la ora 9:00. Accesul candidaţilor în sălile de examen va fi permis începând cu ora 8,00 până la ora 8,30. Candidaţii vor primi subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broşura se va preda la finalul probei. Întrucât conţine subiectele şi rezolvările acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore”, arată ISJ Dolj într-un comunicat de presă.

Primele rezultate vor fi comunicate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Probele sunt monitorizate audio-video.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.