FOTO. Pericol de inundații la Ciupercenii Vechi. Dig de protecție pentru patru...

FOTO. Pericol de inundații la Ciupercenii Vechi. Dig de protecție pentru patru case

1.266
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Patru gospodării din localitatea doljeană Ciupercenii Vechi sunt în pericol de inundații, autoritățile efectuând un dig de apărare din saci cu nisip.

Potrivit reprezentanților ABA Jiu, în acest sens au fost utilizați 500 de saci cu nisip și folie.

„Măsurile de prevenție continuă, în județul Dolj. SGA Dolj a intervenit, în localitatea Ciupercenii Vechi pentru apărarea a patru gospodării, prin efectuarea unui dig format din saci cu nisip și folie. Subliniem că aici o casă se află în zona inundabilă, motiv pentru care a fost nevoie de protecţia acestui zid, lucrarea fiind efectuată ca, odată crecut nivelul fluviului, apa să nu ajungă şi la celelalte trei case. Au fost folosiți 500 saci cu nisip și 20 kg folie. La intervenție au contribuit 15 angajați, o autoutilitară, un autocamion pentru transportul materialelor și o autobasculantă pentru transport nisip”, a menționat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt ABA Jiu.

Aceasta a mai spus că s-a mai intervenit și pentru combaterea infiltraţiilor aval pe digul Duvalmul, care apără satul Pisculeţ din comuna Piscul Vechi, pe lungimea de 100 metri. Aici s-a făcut un zid din aproximativ 700 de saci cu nisip, zona fiind monitorizată continuu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.