Laborator de genetică medicală la Spitalul Județean Craiova

Laborator de genetică medicală la Spitalul Județean Craiova

39.124
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La Spitalul Județean de Urgență Craiova va funcționa un laborator de genetică medicală, un punct de referință la nivel național după cum reprezentanții instituției îl consideră.

Laboratorul este dotat și amenajat din donații și un proiect european.

„Este o mare reușită pentru SCJU Craiova. Amenajarea laboratorului se face în parteneriat cu Rotary Craiova Probitas, iar dotare se face în parteneriat cu UMF Craiova și prin proiectul POCU-PROGENERARE coordonat de SCJU Craiova prin doctora Mihai Ioana”, anunță reprezentanții SJCU Craiova.

Prin amenajarea acestui centru, la cel mai mare spital din Oltenia se vor face, în sfârșit, testări genetice decontate prin Programele Naționale ale Ministerului Sănătății.

„Astfel, SCJU Craiova se va bucura de dezvoltarea portofoliului de testări genetice decontate prin Programele Naționale ale Ministerului Sănătății. În cadrul centrului de genetică sunt testat pacienți de pe întreg teritoriul României, acesta fiind un centru de referință la nivel național. Începând cu luna ianuarie, SCJU în parteneriat cu UMF Craiova devine centru național de formare în tehnici genetice avansate. Din decembrie 2019, SCJUC va avea la dispoziție, prin proiectul POCU-PROGENERARE (cofinanțat de MS), reactivii și echipamentele necesare secvențierii ADN de ultima generație”, au mai menționat reprezentanții unității spitalicești.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.