DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un mecanic de locomotivă în vârstă de 54 de ani, din Craiova, a fost reținut de către polițiști, după ce a fost implicat într-un accident feroviar ce a avut loc în localitatea Fetești, în noaptea de miercuri spre joi.  

Potrivit IPJ Ialomița, în urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.

De asemenea, din verificări a mai rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu arespectat timpul de odihnă prevăzut de lege, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația CF Fetești și nici semnalul roșu de oprire.

Mai mult, în urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești”, informează IPJ Ialomița.

Astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, pentru luarea de măsuri legale, urmând a se stabili și prejudiciul în această cauză.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.