Medici de familie, însoţiţi de pacienţi, vor picheta, joi, Prefectura Dolj

Medici de familie, însoţiţi de pacienţi, vor picheta, joi, Prefectura Dolj

10,684
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Societatea Naţională de Medicină Generală (SNMG) Filiala Dolj a anunţat că joi, 02 noiembrie 2017, de la ora 11:00, medici de familie însoţiţi de pacienţi, vor picheta Prefectura Dolj pentru a-și manifesta nemulţumirile asupra măsurilor luate de Guvern privind acordarea serviciilor de sănătate din sectorul medicină primară.

Acţiunea se va desfăşura simultan în toate judeţele ţării cât şi la Bucureşti, fiind doar o primă formă de protest din lanţul ce va urma, potrivit dr. Adriana Dogaru, preşedintele SNMG – Filiala Dolj.

Pichetarea se va finaliza cu depunerea la Prefectură şi la CAS Dolj a unui memoriu cu solicitările medicilor de familie şi ale pacienţilor.

Protestele ulterioare se vor desfășura de Coaliția „Solidari pentru Sănătate”, constituită în data de 28 octombrie 2017, la București, care a decis să avertizeze actuala clasă politică, precum şi instituţiile responsabile, privind sustenabilitatea sistemului naţional de asistenţă medicală primară cu privire la situaţia de criză majoră prelungită în care se află acest segment de îngrijire a pacienţilor.

În data de 15 noiembrie 2017, Coaliția va organiza un miting în București, în care împreună, pacienți și medici vor arăta că în România nu se mai poate asigura asistența medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

Fotografie simbol

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.