DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministerul Educației a publicat astăzi, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, în județul Dolj, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 71,74%.

După contestații, 18 candidați au fost notați cu 10 (zece) la proba de Limba și literatura română (o notă de 10 în plus față de rezultatele inițiale) și 38 de candidați au obținut nota 10 (zece) la proba de Matematică (5 note de 10 în plus față de rezultatele inițiale).

În Dolj, au fost depuse 941 contestații: 523 contestații la Limba și literatura română și 418 contestații la Matematică

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11-12, 15-22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, 24 iulie 2024.

 Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.