Percheziție în Dolj, într-un dosar care vizează fraudarea a două societăți de...

Percheziție în Dolj, într-un dosar care vizează fraudarea a două societăți de leasing auto din București

2.590
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai multe percheziții la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane, de pe raza județelor Vrancea, Dolj și a capitalei, au avut loc, în această dimineață. Suspecții ar fi obţinut finanţare pentru 3 autoturisme şi un utilaj agricol prin prezentarea unor date nereale, iar ulterior bunurile ar fi fost înstrăinate ilegal către persoane din afara ţării.

Conform datelor furnizate de IGPR, au avut loc 12 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelui Vrancea şi una într-o localitate din Dolj, la locuinţele unor persoane şi sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în perioada ianuarie-martie 2019, o grupare infracţională formată din mai multe persoane ar fi indus în eroare funcţionarii a două societăţi de leasing din Bucureşti.

Pentru a obţine finanţarea solicitată, membri grupării ar fi prezentat date nereale legate de activitatea a două societăţi comerciale, cu sediul în Bucureşti şi Giurgiu, intrând astfel în posesia a 3 autoturisme şi a unui utilaj agricol. Ulterior, bunurile ar fi fost înstrăinate fără drept, contrar contractelor încheiate, către persoane din afara ţării, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, cauzând astfel un prejudiciu de 192.797 euro şi 140.155 lei”, se arată într-un comunicat remis, azi, presei de către IGPR.

Pe numele a trei dintre persoanele bănuite au fost emise trei mandate de aducere, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi la sediul I.P.J. Vrancea.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.