DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a criticat, vineri, hotărârea aprobată de Executiv în privința alocării unor sume bănești din Fondul de rezervă al Guvernului, catalogând-o „cea mai nesimţită, ticăloasă, inechitabilă HG” dată în România după 1989.

Cosmin Vasile a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că această modalitate de a împărți bani din Fondul de rezervă al Guvernului, unităților administrativ-teritoriale din țară, afectează 79 de localităţi din județul Dolj.

„Guvernul PNL a adoptat o rectificare de buget prin care şi-a bătut joc de o ţară întreagă. Este cea mai nesimțită, ticăloasă, cea mai inechitabilă hotărâre de guvern din 1989 până în prezent. În vreme ce ei se certau pe funcţii la vile de protocol şi îşi împărţeau ciolanul, au împărţit mişeleşte ţara în două: în cetăţeni care au ales la locale PSD şi cetăţeni care la alegerile locale au ales PNL. La Dolj, situaţia este mai dramatică. (…) Peste tot în ţară prin această HG au fost daţi bani cu precădere doar primăriilor conduse de primari PNL, iar celelalte consiliile locale, comunităţi nu au primit bani ca şi când nevoile sau virusul Covid-19 alege unde intră, ca şi când virusul alege anumite primării sau comunităţi locale. Mai trist este că avem prim-ministru din Dolj, că avem ministru în Guvern din Dolj şi cu toate acestea nu au ţinut cont că judeţul are nevoi în fiecare din cele 111 unităţi administrative”, a precizat Vasile.

Acesta a mai afirmat că nevoi au toate comunele din Dolj, nu doar cele unde sunt primari PNL și unde au ajuns sume mai mari de bani.

„Nu putem spune că nu ştiau care sunt problemele comunităţilor, pentru că i-am văzut în târguri (n.red.: în campania electorală), i-am văzut şi la Bistreţ, şi la Gighera, unde sunt primari PSD, aşa cum i-am văzut şi în localităţi conduse de PNL. Însă atunci promiteau că vor dezvolta Doljul, dar cu prima ocazie când au avut pixul în mână, şi-au bătut joc de 79 de localităţi din Dolj (n.red.: unde sunt primari PSD). Vedeţi că nevoi au numai primăriile conduse de PNL. Craiova nu se vede în acest tabel, iar primării ca Oradea, Timişoara sau Bucureşti, săracii de ei, primesc ajutor de încălzire. (…) 1.193 de primării PNL au primit bani 455 milioane lei, iar 1.480 de primării PSD au primit 77 de milioane lei”, a mai menționat Cosmin Vasile.

Prezent la conferința de presă, și vicepreşedintele CJ Dolj, Mihai Neaţu, a vorbit despre inechitate, venind cu exemplul împărțirii banilor către aeroporturile din țară.

„Aici putem spune că avem pretenţii suplimentare, pentru că un anumit tovarăş care este prim-ministru şi care azi ar trebui să îşi ia mandatul de parlamentar de Dolj atât a ştiut să arate către Aeroportul din Craiova, care este aeroportul care generează cele mai multe cheltuieli care nu se recuperează pentru a sprijini un parteneriat strategic. Iar tovarăşul respectiv fiind şi ministru pe o anumită zonă ar trebui să ştie ce înseamnă un parteneriat strategic. Din 20.729.000 lei pentru aeroporturi, Craiovei i s-au alocat doar 630.000 lei, iar restul au fost alocate la Cluj Napoca – 8.537.000 lei, la Iaşi – 5.407.000 lei, la Sibiu – 3.385.000 lei şi la Bacău – 2.770.000 lei”, a declarat Mihai Neaţu.

Deși este unul dintre cele mai mari județe din țară, Doljul a primit din Fondul de rezervă al Guvernului, suma 10.400 de lei din totalul de 717.329 de lei.

1 COMENTARIU

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.