Primăria Dăbuleni: “Lubenițele de Dăbuleni nu prezintă niciun risc pentru sănătate”

Primăria Dăbuleni: “Lubenițele de Dăbuleni nu prezintă niciun risc pentru sănătate”

1,698
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Primăriei Dăbuleni dau asigurări că pepenele verde cultivat în zonă nu pune probleme din punct de vedere al calității, autoritățile făcând această informare, vineri, după ce în spațiul public au apărut numeroase informații privind acest aspect. 

În fiecare an, producătorii de lubenițe de la Dăbuleni, se confruntă cu încercări de sabotaj în ceea ce privește calitatea fructelor pe care le cultivă și le comercializează, aceasta fiind o mare problemă și în acest sezon.

Nu puțini sunt clienții, spun cultivatorii doljeni, care până cumpără un pepene, întreabă despre tratamentul aplicat fructelor sau despre utilizarea anumitor soluții care să le asigure un anumit ritm al coacerii lor.

Reprezentanţii Primăriei Dăbuleni spun că nu ar trebui să existe aceste suspiciuni și dau asigurări că lubenițele sunt de calitate.

“Asigurăm consumatorii din toată țara de calitatea lubenițelor produse la Dăbuleni. Garantăm că producătorii noștri nu vor compromite niciodată produsele proprii. Lubenițele de Dăbuleni nu prezintă niciun risc pentru sănătatea populației, lucru demonstrat și de analizele la care a fost supus fructul de către organele abilitate, de-a lungul timpului și chiar în prezent. Producția de fructe și legume românești trebuie încurajată, nu discreditată din varii interese”, transmit reprezentanții Primăriei Dăbuleni.

Zona Dăbuleni oferă, în prezent, peste 15% din producţia de pepeni a ţării şi este cel mai mare bazin de pepeni extratimpurii.

 

 

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7579

  Bai, astia vorbesc prostii. Lubenitele de Dabuleni sunt mai proaste ca alea grecesti. Mai bine sa cumparati lubenite grecesti (dar sa fiti siguri ca sunt grecesti) decat rahaturi de lubenite de dabuleni injectate si tratate de te doare stomacul si iti e rau de la ele.

  Bagati nene irigatii la greu, daca nu respectati consumatorii si umflati lubenitele cu fel si fel de substante toxice vi le mai cumpara dracu.. o sa le dati la porci.

  Eu dupa ce m-am fript cu lubenite de dabuleni anul asta doar lubenite grecesti am luat din hypermarket. Nu am avut nimic de la ele.

  Plus ca lubenitele grecesti sunt si mai dulci, aromate si bune la gust decat lubenitele de dabuleni. S-au prostit lubenitele de dabuleni exponential in ultimii ani.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.