În perioada 20.03-24.03.2023 s-a desfășurat cel de-al doilea flux al mobilităţilor din cadrul proiectului Erasmus+ KA1 – mobilități de formare pentru cadrele didactice ”TIC – o cheie spre succes în era digitală”, obţinut de Şcoala Gimnazială Murgaşi în anul 2022.
La cursul de formare „Online school” care a avut loc în Finlanda – Rovaniemi, organizat de Edu2Grow au participat 3 cadre didactice din şcoală.
Obiectivele cursului au fost axate pe: schimb de bune practici și să transfere cunoștințe și metode între diferite zone culturale (cel puțin 3 țări) și vârste diferite ale cursanților; dezvoltarea strategiilor digitale creative pentru a face față provocărilor din propriile școli și săli de clasă; dezvoltarea instrumentelor (un joc digital, un portofoliu E, povești digitale) și descoperirea modalităților de aplicare a tehnologiei în educație pentru diferite grupe de vârstă; utilizarea instrumentelor care ne-au ajutat să cream legături între elevi și profesor într-un mod în care fiecare cursant să se simtă încurajat; dezvoltarea competențelor-cheie, cum ar fi creativitatea, gândirea critică, alfabetizarea mediatică și digitală, promovarea utilizării TIC și a metodelor active de predare pentru a îmbunătăți calitatea învățământului de masă la toate nivelurile; îmbogățirea abilităților de comunicare, îmbunătățirea competențelor lingvistice, lărgirea și unificarea vocabularului profesional pentru diseminarea eficientă a bunelor practici. dezvoltarea de instrumente și tehnici digitale care pot fi utilizate pentru a crește motivația elevului și pentru a combate fenomenul abandonului școlar.
„Participarea la acest curs finanțat de UE prin programul Erasmus + este o experiență unică în viața. Partea culturală aduce o multitudine de cunoștințe și experiențe noi mobilității Erasmus +. Am întâlnit oameni noi, oameni gata să se întoarcă în țara lor și să folosească noile metodele și tehnicile de predare, învățare și evaluare însușite. Ne-am îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză. Participarea la acest proiect a fost posibilă cu ajutorul finanțării oferite de Uniunea Europeană prin intermediul programelor de formare Erasmus+, iar întreaga responsabilitate pentru materialele și punctele de vedere prezentate este a autorilor”, spun cadrele didactice participante.