Proiectul „Flying Books”, de cinci ani în Aeroportul Craiova

Proiectul „Flying Books”, de cinci ani în Aeroportul Craiova

957
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul „Flying Books” merge mai departe, la Craiova, la cinci ani de la momentul implementării, peste 1.000 de cărți au ajuns în proximitatea celor care aleg această poartă dinamică de ieșire sau de intrare în Bănie.

Mai mulți bibliotecari de la „Aman” s-au deplasat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Aeroportul Internațional Craiova pentru a suplimenta fondul de cărți destinate proiectului „Flying Books”.

Operațiunea este una ciclică, bibliotecarii completând în mod regulat cărțile disponibile pe cele șase rafturi organizate în zona de așteptare a Aeroportului Internațional Craiova.

„Flying Books este un proiect menit să încurajeze lectura în spații neconvenționale. În 2015, Biblioteca Aman a amenajat rafturi în incinta Aeroportului Internațional, pe care a așezat periodic cărți, pentru a-i determina pe călători să citească atunci când așteaptă avionul sau în timpul zborului. De atunci, stocul de cărți este împrospătat regulat. Regula este simplă: pasagerii trebuie să returneze cartea la întoarcerea din călătorie sau să o înlocuiască. Fără nicio altă formalitate. Datorită Flying Books, Aeroportul Internaţional Craiova este al treilea din Europa în care este amenajată o bibliotecă, după Luchthaven Schiphol din Amsterdam, Olanda, respectiv Lennart Meri din Tallinn, Estonia”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

„Flying Books” a fost implementat în 2015 și alături de alte proiecte concepute de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, precum „Biblioteca stradală”, „Books on tracks” și „Water Library”, a scos cărțile din spațiile tradiționale și le-a adus în proximitatea cetățenilor, în zone dinamice și intens circulate.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.