Școlile din Dolj care au primit titlul „Școală Europeană” au fost premiate

Școlile din Dolj care au primit titlul „Școală Europeană” au fost premiate

1.716
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cinci unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj, câştigătoare ale Competiției Naționale „Şcoală Europeană”, ediția a XVI-a, au fost premiate, marți, de către reprezentanți ai Ministerului Educației, festivitatea având loc la Palatul Parlamentului.

Potrivit ISJ Dolj, instituțiile câștigătoare sunt Colegiul Național „Carol I”, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic Auto, Liceul „Voltaire” și Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Craiova.

Fiecare unitate a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019” şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotarea unităților școlare.

„În evaluarea candidaturilor s-a ținut cont de coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, de performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare, de asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație, precum și de calitatea și coerența documentelor de candidature”, a menționat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în activităţi/proiecte/programe comunitare.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.