DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În județul Dolj, simularea județeană a examenului de Evaluare Națională și a examenului național de Bacalaureat va avea loc, potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în perioada 06-08 februarie 2023. 

Peste 9.000 de elevi sunt așteptați să participe la aceste simulări, potrivit ISJ Dolj.

„Sunt astfel urmărite familiarizarea elevilor cu rigorile examenului, optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar doljean la finalul studiilor gimnaziale/liceale, dar și conștientizarea acestora privind pregătirea temeinică și importanța accesării unui traseu profesional de succes”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

Simularea probelor scrise se desfășoară după următorul calendar:

SIMULARE EXAMEN NAȚIONAL DE BACALAUREAT

06februarie 2023 – proba scrisă  E(a) –   Limba și literatura română

07februarie 2023– proba scrisă E(c) – Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)

08 februarie 2023– proba scrisă E(d) – Proba la alegere a profilului și specializării

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ

06 februarie 2023 – proba scrisă – Limba și literatura română

07 februarie 2023– proba scrisă –  Matematică

Simularea examenelor naționale se desfășoară în fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VIII-a și elevi din clasele terminale.

„Rezultatele obținute de elevi la simularea județeană sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat aceste simulări prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă”, a conchis Lițoiu.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.