Str. Muntenia, sub ape! Primăria e pe val

Str. Muntenia, sub ape! Primăria e pe val

7,996
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5.00)

Străzile de pământ încă sunt o realitate la Craiova, iar oamenii spun că sunt de-a dreptul exasperați și nemulțumiți de traiul la oraș, în condițiile în care unele facilități lipsesc cu desăvârșire, ca de exemplu asfaltul. Este și cazul celor care locuiesc pe Str. Muntenia din Cartierul Catargiu, plină de gropi și cratere. Municipalitatea spune că strada este prinsă în programul de asfaltare, iar licitația este în curs de desfășurare.

Nu contează anotimpul când vine vorba de o stradă plină de gropi și nămol. Fie că e iarnă, primăvară, vară sau toamnă, orice aversă aduce disperarea în rândul celor care au casa pe Str. Muntenia din Craiova. Ca ea, mai sunt multe, fără asfalt și ciuruită de găuri și cratere imense. Deplasarea pe jos sau cu mașina e la fel de anevoioasă, numai că hârtoapele ”dovedesc” autoturismele și le ”schilodesc”, iar daunele trec în contul proprietarilor. Veșnica poveste!

Lista ”albă” a municipalității

Primăria Craiova cunoaște situația, fiindcă nu există stradă cu probleme pentru care să nu fi fost făcută măcar o sesizare. Reprezentanții municipalității spun că Str. Muntenia este prinsă pe acordul-cadru pentru modernizare. Asta presupune mai întâi încheierea licitației. Contractul este în curs de atribuire, ulterior urmând să fie stabilită, de o comisie, prioritatea lucrărilor, termenul pentru finalizarea lor fiind de 3 ani. Pe acordul-cadrul sunt incluse 87 de străzi.

În funcție de zona în care sunt situate în oraș, cele 87 de străzi sunt împărțite pe 3 loturi. Vorbim de o zonă de nord, pentru care este alocată suma de aproximativ 39 milioane de lei, fără TVA, zona de sud-est a Craiovei, pentru care sunt prevăzute peste 25 milioane de lei, fără TVA, și zona de vest a Craiovei, care dispune de un buget de circa 10 milioane de lei. În total, valoarea lucrărilor pentru care se face licitație se ridică la circa 75 milioane de lei, fără TVA. Toate cele 87 de străzi incluse vor avea asfalt și trotuare”, a precizat Lucian Prejbeanu, consilier al primarului Craiovei.

Cât despre cum o să se descurce craiovenii aflați pe străzi ”bombardate” până când vor fi reabilitate, reprezentantul municipalității craiovene mai spune că străzile pot beneficia de ”cârpeli”. Craiovenii trebuie să se adreseze RAADPFL Craiova și, în funcție de gravitatea situației se intervine pe ele.

Iată lista străzilor incluse la asfaltare și modernizare: 

 

 

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6994

  Strada mea nu figureaza pe lista… mda probabil ca trebuie sa ma mut prin Cehia..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.