Tramvaiele din Craiova, grave semne de „oboseală”

Tramvaiele din Craiova, grave semne de „oboseală”

4.843
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai multe imagini surprinse de către craioveni, în ultimele zile, arată starea în care se găsesc tramvaiele folosite pentru transportul cetățenilor. Marți dimineață, un pantograf-dispozitivul de metal care face conexiunea cu liniile de tensiune-era căzut pe șosea, iar în urmă cu o zi a acționat basculanta pentru a duce un tramvai la garaj, din cauza unei defecțiuni tehnice.  

Craiovenii sunt nevoiți să circule cu tramvaiele, plătesc bilete au au abonamente, fapt pentru care, spun ei, și-ar dori ca autoritățile să se implice setios în rezolvarea acestor probleme.

De ani buni, au fost lansate promisiuni cu privire la achiziția unor tramvaie noi, dar nu se știe când vor circula pe străzile din Bănie, o spun cei mai mulți dintre călători.

Din fericire, incidentul de marți dimineață, cel cu pantograful, nu a făcut victime, dar nu este prima dată când se întâmplă un astfel de eveniment. În octombrie 2018, o femeie de 50 de ani din Craiova a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, după ce o lampă din tramvaiul în care circula i-a căzut în cap. Pantograful a agățat unul dintre firele de înaltă tensiune. Atât firul cât și pantograful s-au rupt. Pantograful a căzut pe tramvai, iar în urma șocului o lampă din plafonul vehiculului s-a desprins și a căzut în capul femeii, provocându-i o rană.

În ceea ce privește cumpărarea unor tramvaie noi, autoritățile au anunțat un astfel de proiect de câțiva ani, operațiunea fiind sortită eșecului din cauza problemelor apărute la licitații. Ultima părea a fi cu noroc, chiar edilul urbei, Mihail Genoiu, declarând, la începutul acestui an, că speră „să vadă cât mai repede noile tramvaie circulând în Craiova”.

Proiectul este tot în faza de licitație, noul termen fiind 5 august, și prevede achiziția unui număr de 17 tramvaie. Valoarea totală a investiției este de  202.349.385 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar cofinanţarea primăriei se ridică la 3.400.987 de lei.

Sursa foto: Facebook Viorel Stancut și Craiova Cetatea Banilor Las Vegasul Romaniei

 

 

 



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    475

    Tipic romanesc..colantam un cazan si gata este reconditionat in perfecta stare de functionare la standarde europene! Oricum saracele tramvaie au rezistat eroic la ce varsta au!

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Ho ma ca vine larguta si le mai reabiliteaza iar cu 20-30.000 de euroi pe bucata

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.