Unda de viitură de pe Jiu a ajuns în Gorj și se...

Unda de viitură de pe Jiu a ajuns în Gorj și se deplasează către Dolj

4.927
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Groapa de Gunoi a orașului Tg. Jiu a fost inundată, astăzi, viitura trecând și rupând din dig, în zona CET, mal drept, aval de oraș, au informat reprezentanții ABA ”Jiu”. S.G.A Gorj folosește piatra din stocul de apărare și materiale pentru a interveni și aplana cauzele inundațiilor de aici.

Formația de Interventie Rapidă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a acționat în zona Bumbești Jiu (amonte), punând saci de nisip, dar și pe râul Bistrița, la Peștișani, cu un buldoexcavator, pentru deblocarea albiei și asigurarea secțiunilor de scurgere pe cursul de apă.

Debitat mare, la sh. Filiași

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Jiu subliniază faptul că, debitul ce va fi înregistrat la Rovinari astăzi, în jurul orei 17:00 se preconizează că va ajunge la stația hidrometrică (sh) Filiași, în Dolj, în aproximativ 13 ore, cu un debit de 515 metri cubi/secundă și un nivel de 260 cm.

Având în vedere datele actuale și prognoza meteorologică pentru următoarele ore, agenții hidrotehnici Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire A Apelor Dolj – monitorizează permanent digurile, iar Formația Scaești este pregătită să intervină dacă situația o va impune cu un buldoexcavator intervenție și saci cu nisip.

De asemenea, la nivelul județului Dolj, râul Jiu se află sub atenta supraveghere a personalului A.B.A Jiu ținând cont de prognoza elaborată de INHGA-CNPH, precum și de compartimentul Prognoze Bazinale al instituției potrivit căreia în următorul interval de 24 de ore, nivelurile și debitele vor fi, variabile, cu tendință de creștere.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.