Undă verde pentru începerea lucrărilor pe Lotul 3 (31 de Km) al...

Undă verde pentru începerea lucrărilor pe Lotul 3 (31 de Km) al autostrăzii Craiova – Pitești, între Slatina și Colonești.

61.372
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 3,75)
Ministrul Cătălin Drulă a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat autorizația de începere a lucrărilor pe Lotul 3 (31 de Km) al autostrăzii Craiova – Pitești, între Slatina și Colonești..
„Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitești: astăzi am semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,7 km. Constructorul aici este aceeași firmă românească care s-a mobilizat exemplar și pe Lotul 2 Slatina-Balș al proiectului, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului.
Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022.
Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România.
În total, pe Drumul Expres Craiova – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90km pe loturile 1, 2 și 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările.
Pe Lotul 4 acum 2 săptămâni a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe loturile 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească. Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând” a declarat ministrul transporturilor Cătălin Drulă
Sursa foto: Facebook Cătălin Drulă

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.