DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Valorile aferente punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară vor fi menținute, potrivit unei informări a  Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). 

Potrivit CNAS, au avut loc negocieri între reprezentanții Casei și cei ai Colegiului Medicilor din România pentru modificarea și completarea Contractului-cadru și a Normelor metodologice de aplicare a acestuia, în vederea continuării procesului de implementare a Planului național de prevenire și combatere a cancerului în România, la nivelul unităților sanitare cu paturi, asistenței medicale primare și în ambulatoriul clinic de specialitate.

La negocieri a participat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

În urma discuțiilor, CNAS și CMR au convenit menținerea valorilor aferente punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și menținerea valorilor aferente punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate.

Astfel, în asistența medicală primară, punctul per capita este 12 lei, iar punctul pe serviciu medical este 8 lei. În ssistența medicală ambulatorie de specialitate punctul pe serviciu medical este 4,5 lei.

Totodată, se va menține plafonul de 6.000 lei/lunar pentru asistența medicală stomatologică.

Aceste valori se vor menține până la sfârșitul lunii iunie a acestui an.

„Reamintim că urmare a negocierilor purtate în luna ianuarie a.c. cu partenerii din domeniul medical stabiliți de legislația în vigoare, s-a convenit ca aceste valori să fie menținute până la data de 30 iunie 2024, urmând ca la nivelul CNAS să fie continuate demersurile interinstituționale pentru asigurarea continuității finanțării la același nivel, până la finalul anului în curs. CNAS va continua să lucreze împreună cu Ministerul Finanțelor în vederea identificării de soluții pentru o finanțare cât mai apropiată de nevoile reale ale sistemului medical din România, precum și cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și grupurile de lucru CNAS – CMR”, arată CNAS.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.