Zeci de concurenți s-au înscris la Festivalul-Concurs „Maria Tănase”

Zeci de concurenți s-au înscris la Festivalul-Concurs „Maria Tănase”

2.384
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Concurenți din 19 județe s-au înscris, până în prezent, la Festivalul-Concurs „Maria Tănase”, ce va avea loc la Craiova, în perioada 11-15 noiembrie, lista fiind deschisă pentru toți cei care doresc să participe la eveniment.

Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, Amelia Etegan, a precizat, joi, în cadrul unei conferințe de presă că la ediția din acest an, fiind una aniversară de semicentenar, vor participa și laureați ai festivalului sau artiști care chiar dacă nu au obținut premii au o carieră artistică ireproșabilă.

„Este un proiect cu notorietate, un proiect cu mare greutate în peisajul artistic românesc. (…) Vom încerca să dăm cumva culoare acestui eveniment prin preselecţia festivalului care cred eu că va fi una foarte importantă şi cu mulţi participanţi, având în vedere ritmul cu care se înscriu concurenţii. (…) Am încercat să aducem în această ediţie, fiind una aniversară de semicentenar, laureaţi ai festivalului sau persoane care au debutat pe scena festivalului şi care au o carieră artistică fără cusur, fără să fi luat un premiu la Festivalul „Maria Tănase”, a menționat Etegan.

Dintre cei înscriși în vederea participării la concurs nu sunt doar concurenți din țară, ci și de peste hotare.

„Avem până acum 40 concurenţi, sunt reprezentate 19 judeţe şi avem pentru prima dată un reprezentant din Bulgaria, unul din Republica Moldova şi patru din Serbia. Sunt 10 instrumentişti înscrişi până acum şi restul sunt solişti vocali. Sperăm să avem în continuare înscrişi”, a precizat profesorul Dumitru Nicolae.

În ceea ce primește premiile, întrucât vor exista și recompense materiale, cel care va convinge juriul că merită Trofeul Maria Tănase va primi 2000 de euro brut. Premiul I înseamnă 1.000 de euro, premiul al II-lea, 750 de euro și premiul al III-lea, 500 de euro.

Vor mai fi acordate patru premii speciale în valoare de 250 de euro fiecare, respectiv un premiu special pentru tinerețe, unul pentru autenticitatea costumului popular, unul acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj pentru autenticitate, interpretare și ținută scenică  și premiul de popularitate acordat de public.

Biletele vor fi puse în vânzare, la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu”, începând de vineri, prețul fiind 50 de lei pentru fiecare seară a Festivalului.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.