DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Opera lui Constantin Brâncuși, considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea, va fi omagiată vineri, 19 februarie, la împlinirea a 145 ani de la nașterea acestuia, de către Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova printr-un program dedicat evenimentului.

Reprezentanții institușiei anunță, într-un comunicat de presă, că acțiunile vor începe la ora 18.30, când pe suprafața vitrată a clădirii va fi proiectat mesajul lui Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, urmat de materiale audio video cu operele marelui creator.

La ora 19.00, în Sala Amza Pellea va avea loc reprezentația spectacolului „Obsesii” în regia lui Yannis Paraskevopoulos în interpretarea Ceraselei Iosifescu.

Începând cu anul 2016, la 19 februarie, se sărbătoreşte Ziua Națională „Constantin Brâncuși”.

Născut la 19 februarie 1876, în satul Hobiţa (comuna Peştişani) din județul Gorj, Brâncuși a absolvit Școala de Arte și Meserii din Craiova în anul 1898 și, in 1902, Școala  Națională de Arte Frumoase de la București. În 1907 își expune lucrările pentru prima oară la Société Nationale des Beaux-Arts și la Salonne d’Automne din Paris, oraș in care se stabilește, ulterior și în care încetează din viață la data de 16 Martie  1957.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.