Platforme pentru colectarea selectivă a gunoiul, în centrul Craiovei

Platforme pentru colectarea selectivă a gunoiul, în centrul Craiovei

4.538
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primăria Craiova vrea să cumpere 33 de module platformă supraterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor, valoarea estimată a investiției fiind de 117.645 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, cele 33 de module vor fi amplasate în zona centrală a municipiului Craiova. Prin achiziționarea acestor produse, spun reprezentanții Primăriei Craiova, se asigură cadrul necesar colectării selective a gunoiului.

Firma care va câștiga licitația trebuie să asigure atât modulele cât și furnizarea, transportul și montajul. Aceste module trebuie să fie confecționate dintr-un cadru metalic din profile de oțel și vor fi prinse între ele cu șuruburi. Referitor al dimensiuni, autoritățile cer, potrivit caietului de sarcini, să aibă o lungime de 1100-1200 mm, o adâncime de aproximativ 1.500 mm și o înălțime de 2.000-2.500 mm.

La ora actuală, SC Salubritate Craiova nu are în dotare astfel de module pentru colectarea selectivă a gunoiului.

Data limită pentru depunerea ofertelor, de către unitățile economice interesate, este 2 august. După semnarea contractului, firma este obligată ca în maximum 21 de zile să monteze modulele pentru care se oferă garanție de minim doi ani de al data recepției.



3 COMENTARII

  1. #1
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1811

    Craiova și zona metropolitană au în derulare un masterplan pentru colectarea deșeurilor în care era prevăzută implementarea unor containere îngropate,
    Și containerele îngropate trebuiau să conțină zone pentru colectarea separată a deșeurilor de plastic și metal, hârtie și carton, sticlă și separat deșeuri menajere.

    Genul de soluție sugerat aici este un pas înapoi, mai ales că tipul acesta de container nu are o soluție inteligentă de colectare a gunoiului strâns în pubelă de către o mașină de gunoi.

    Cred că se vor cheltui degeaba bani pe o soluție proastă, dacă se va face acest contract.

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    241

    Sa o creada ei ca sta cineva sa selecteze gunoiul in casa, sa stea cu cate 3-4 saci de gunoi in casa sa puna pe sortimente fel si fel de gunoaie in ele. Noi ca natie nu suntem in stare sa aruncam gunoiul in cosul de gunoi si vrem sa si selectam acuma. E foarte, foarte grele. Cred ca astia nu gandesc cand se gandesc la astfel de minuni dumnezeiesti. Sa fie in stare sa aplice legea pentru cei ce arunca gunoaie si fac mizerie pe jos si dupaia cand scapam de asta incepem si cu colectarea selectiva. Chestiile astea sunt doar niste spalari de bani ale jmecherilor. Pana una alta sa muna mana sa investeasca in gropi de gunoi ecologice, dotate cu aparatura necesara de sortare a deseului, plus muncitori care sa faca asta, asa cum exista peste tot in lume.

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     16-03-2015
    Mesaje
    43

    asta cu selectivul in apartament e simplu… amenda
    eu as colecta sincer, dar cand containerele de selectiv sunt la dracu in praznic si nu langa ghenele de gunoi, doar nu o sa plec cu plasele de plastice si sticle si cartoane cu masina doar ca sa le duc la pubelele de selectiv… varianta de pubele ingropate cred ca era cea mai buna… si vorba celui de mai sus, daca nu avem gropi ecologice unde sa se faca sortarea finala, tot degeaba…la noi pe strazi inca se mai matura la mana, si noi vrem sortare ecologica… mai e mult pana departe… mai bine platim socialul decat sa ii bagam la munca

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.