Primarul Mihail GENOIU, la deschiderea anului universitar: Grație colaborării dintre Municipalitate și...

Primarul Mihail GENOIU, la deschiderea anului universitar: Grație colaborării dintre Municipalitate și mediul academic, Bănia a devenit un pol important pentru marile firme

1,649
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Începutul de an universitar este un moment special nu doar în viața celor care reprezintă mediul academic, cât și pentru noi toți, comunitatea craioveană. Sentimentele puternice ale studenților de emoție și nerăbdare, provocările care îi așteaptă, dorința de a fi cel mai bun sau curiozitatea de a descoperi noi și noi orizonturi, dar și speranțele cadrelor didactice, deopotrivă, contribuie la conturarea unui tablou ce se transformă, peste ani, în motorul dezvoltării noastre ca societate.

 

Sunt deja peste 70 de ani de când Municipiul Craiova a demonstrat că deține o veritabilă pepinieră de străluciți specialiști, aplecându-se asupra nevoilor studenților și comunității în continuă schimbare, grație programelor desfășurate și diversificate în fiecare an de Universitatea din Craiova. Instituție deschisă inovării, Universitatea din Craiova a reușit să-și atragă, în ultimii ani, parteneri importanți. Aflăm despre Universitatea din Craiova că își extinde programele de studiu, că realizează an de an numeroase investiții pentru a oferta un sistem academic modern și de calitate, dar și că încheie din ce în ce mai multe parteneriate cu instituții similare din țară și străinătate sau cu mediul economic și administrativ. Iar relațiile dintre Primăria Craiova și Universitatea din Craiova pot fi considerate drept model de bune practici. Deschiderea ambelor instituții către colaborare, coroborat cu dezvoltarea parteneriatelor cu mediul economic au condus la diversificarea oportunităților pentru absolvenții craioveni. În ultimii ani, Bănia a devenit un pol important pentru mari firme care și-au deschis fabrici și au creat sute de locuri de muncă. Datorită bunelor colaborări dintre mediul academic, administrația locală și mediul economic, studenții de azi au un drum mult mai lin de parcurs până la primul lor contact cu marile companii, indiferent că vorbim de cercetare sau de practică în specialitatea aleasă de aceștia.

 

La început de un nou ciclu universitar, Primăria Municipiului Craiova își reiterează sprijinul și deschiderea față de noi proiecte și parteneriate fructuoase alături de Universitatea din Craiova. În numele Primăriei și al craiovenilor, urez succes tuturor studenților, înțelepciune și putere de muncă profesorilor și îi îndemn pe absolvenți să își canalizeze pasiunea, știința și energia către Municipiul Craiova. În an Centenar, sentimentul de unitate capătă semnificații mult mai profunde când tinerii specialiști aleg să-și continue activitatea în comunitatea care i-a format.

Cu considerație,

 

Mihail GENOIU

Primarul Municipiului Craiova.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.