SC Piețe și Târguri Craiova renunță la taxa pe WC

SC Piețe și Târguri Craiova renunță la taxa pe WC

1.260
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Conducerea SC Piețe și Târguri Craiova vrea să renunțe la taxa pentru utilizarea grupurilor sanitare din toate piețele craiovene, dar și din Târgul Municipal, atât pentru cumpărători, cât și pentru comercianți. Argumentul adus de societate este bazat pe ”un principiu sănătos și corect al anului 2016 privind respectarea normelor de igiena”.

 

Proiectul de hotărâre, care mai prevede și diminuarea taxei percepute pentru folosirea locurilor publice din piețele Valea Roșie și Dezrobirii, va fi supus votului aleșilor locali în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 17 decembrie a.c..

 

Tarife mai mici în piețele Valea Roșie și Dezrobirii

 

Conform Raportului înaintat în acest sens de SC Piețe și Târguri, societatea propune menținerea nivelului taxelor aplicate în anul 2015 (aprobate prin HCL 642/2014), cu unele excepții.  ”Pentru folosirea locurilor publice din piețele Valea Roșie și Dezrobirii, SC Piețe și Târguri Craiova SRL a propus, față de anul anterior, o diminuare a tarifelor din cele două piețe de la 7 lei/mp/zi la 5 lei/mp/zi, întrucât în această piață, în ultimii ani, s-a dezvoltat comerțul cu legume fructe în magazinele private aflate pe terenuri private situate în vecinătatea pieței, fapt ce a condus la reducerea solicitărilor agenților economici și producătorilor agricoli pentru comercializare pe platoul pieței”, se arată în raportul întocmit de SC Piețe și Târguri Craiova.

 

Fără taxe pe igienă

 

Tot la capitolul excepții de la plată intră și folosirea toaletelor din zona piețelor și a Târgului Municipal Craiova. Măsura se impune, după cum se explică în același Raport, din motive de igienă: ”(…) Asemenea servicii trebuiesc oferite în regim gratuit, atât pentru cumpărători, cât și pentru comercianți, utilizând în cadrul societății un principiu sănătos și corect al anului 2016 privind respectarea normelor de igienă, conform legislației în vigoare, fără să se pună de fiecare dată în prim plan principiul economic (încasarea de taxe și creșterea de venituri), întrucât acesta aduce de multe ori dezavantaje”.

 

Cuantumul tarifelor propuse pentru anul 2016 este egal cu cuantumul taxelor aprobate pentru anul 2015, fără modificări de structură sau valori, se mai artă în același Raport: ”Pornind de la o analiză efectivă a costurilor, ținând cont de contextul economico-social actual, a rezultat că tarifele în forma propusă pot susține Bugetul de Venituri și Cheltuieli aferent anului 2016”.

 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru utilizarea locurilor publice sau private din pieţele municipiului Craiova şi din Târgul Municipal Craiova, pentru anul 2016, poate fi consultat AICI.



4 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4926

    Toaletele publice astea de plastic sunt focare de infectie. Ar trebui construite toalete publice la standarde cat de cat normale..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  4. #4

    Pai in targ ce taxa erea??? Platea cineva taxa la wc )) in craiovita noua de 2 ani nu se mai plateste taxa la wc ) nu mai in piata mare se plateste taxa atat )

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.