Serviciile primăriei se modernizează. Craiovenii pot obține documente online

Serviciile primăriei se modernizează. Craiovenii pot obține documente online

8.781
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primăria Craiova se modernizează. Serviciile din subordinea insittuției vor fi conectate informatic, astfel, cetățenii vor putea obține documente online, acolo unde legea permite acest lucru. Mai mult, în cazul în care pentru un document emis de un serviciu va fi necesar un act de la un alt servicu tot din subordinea primăriei, oamenii nu vor mai fi puși pe drumuri, ci se va verifica în sistem.

Aceasta este una dintre primele măsuri luate de Mihail Genoiu, în calitate de primar, care spune că vrea să înlesnească relația craiovenilor cu autoritățile locale. „Să luăm un exemplu: cineva depune o documentație la Directia de Taxe si Impozite și solicită un certificat fiscal pentru care are nevoie de documente și de la alte direcții. Se va vedea în sistem și astfel nu mai trebuie să îl plimbăm de la un birou la altul. Sau să presupunem că un cetățean care este plecat din țară are nevoie de un certificat de nomenclatură stradală. El trebuie să depună online actele necesare pentru emiterea certificatului și să plătească online, tot online va primi și certificatul. Nu este nevoie să vină la Craiova, să stea la cozi ș.a.m.d”, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiul Craiova.

Și la Serviciul de Urbanism vor avea loc modificări. Dacă în prezent, după depunerea documentației se poate vedea online doar când se primește răspunsul, lucrurile se vor schimba. Documentația va fi depusă și în format electronic, iar beneficiarul va putea urmări online fiecare pas al lucrării. „Se va putea vedea cui și când a fost alocat dosarul, precum și în ce stadiu se află. Spre exemplu, dacă se constată lipsa unui document, automat cel care are repartizat dosarul va posta online și, astfel, se poate verifica de beneficiar, în orice moment, dacă se lucrează la dosar sau dacă zace pe biroul unui funcționar”, a mai spus Mihail Genoiu.



2 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2818

    Au preluat ideea de la tehnocrați, dar au uitat să vorbească despre corupția din primărie, despre nepoții analfabeți care sunt mereu angajați pe post de căpușe.
    Dacă tot nepoții vor implementa și sistemul de servicii online, atunci mai avem de așteptat vreo 100 de ani.
    …Și de plătit mulți bani pe creioane unei firme de partid.

  2. #2

    Mesaje

    […] acestui articol Craiova Forum […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.