Adunarea Generală a Consiliului Județean al Elevilor

Adunarea Generală a Consiliului Județean al Elevilor

659
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 Consiliul Judetean al Elevilor Dolj a organizat joi, 28 martie 2013, Adunarea Generala ce s-a desfasurat in incinta Liceului Tehnologic Transporturi Cai Ferate din Craiova.  La intalnire au participata presedintii Consililor Scolare ale Elevilor din unitatile de invatamant doljene .

Cu aceasta ocazie a avut loc prezentarea campaniei nationale „Prea rebel sa fii condus!”  si a unor date de interes public extrase din Raportul national privind situatia drogurilor 2012. De asemenea s-au purtat discutii interactive cu liderii elevilor doljeni si partenerii institutionali privind fenomenul consumului ilicit de substante psihoactive , in randul grupului tinta, precum si modalitati de implicare activa in prevenirea consumului de droguri. La dialog au participat viceprimarul Municipiului Craiova, Florentin Tudor;  Simona Chirita , inspector Scolar pentru Educatie Permanenta in cadrul ISJ Dolj; Oana Mateescu, Asociatia Europrotector;  Camelia Balutoiu consilier DJTS ; Stanca Giuca , purtator de cuvant IPJ Dolj; Aurelia Zgonea – „Asociatia Tinerilor care lupta impotriva viciilor mileniului III”;

In continuarea campaniei derulate de Agentia Antidrog  a avut loc prezentarea  proiectului „Get informed!”, proiect derulat de Consiliul Judetean al Elevilor in parteneriat cu Student Consulting Bucuresti . Astfel, pe data de 3 aprile elevii interesati de studiul in strainatate sunt asteptati sa participe la prezentare, incepand cu ora 11 in amfiteatrul  Liceului „Traian Vuia”. Prima parte va fi o prezentare interactivă a oportunităților de studiu în străinătate, în care un consultant din partea Student Consulting va informa elevii asupra avantajelor – dezavantajelor studiilor în străinătate, asupra dosarului de aplicare la universitate, asupra costurilor de trai și de școlarizare în diferite țări și asupra posibilităților de a obține o bursă. Cea de-a doua parte va fi sub forma unei cafenele publice, în care se va încuraja dialogul între elevi pe tema continuării studiilor superioare în țară și în străinătate. Această metodă va fi folosită pentru a da posibilitatea tinerilor să se afirme în discuție, să împărtășească.

Un alt punct important l-a reprezentat campania „Tu al cui esti? ”  concretizat in „Scrisoare pentru Basarabia” , concurs lansat de catre Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” și Consiliul Național al Elevilor. Concursul vizeaza promovarea principalelor evenimente ale istoriei românilor și relevanța lor, simbolurile naționale românești, precum și alte elemente de cultură și civilizație românescă care pot întări, prin cunoașterea lor, sentimentul apartenenței la un set de valori comune și mai ales al mândriei de a fi român.  Astfel , orice elev ce scrie o „Scrisoare pentru Basarabia ” va primi o carte despre istoria romanilor basarabeni, cei situati pe podium vor fi premiati cu trei laptopuri de ultima generatie.

Bianca Barbu presedinte CJE Dolj:” Activitatiile desfasurate de Consiliul Elevilor vin in intampinarea nevoilor colegilor nostri care ne-au ales ca reprezentati ai lor, de aceea bucuria noastra este mult mai mare atunci cand vedem ca actiunile noastre sunt intampinate cu entuziasm de catre elevi. Speram ca si aceste doua parteneriate incheiate cu Stundent Consulting si Agentia Antidrog sa se bucure de acelasi succes ca cel al proiectelor precedente mai ales ca in momentul de fata el au ca obiectiv doua dintre problemele majore cu care se confrunta tinerii din ziua de azi, respectiv consumul de droguri si alegerea facultatii pe care doresc sa o continue”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.