Alege, Pregătește-te, Aplică ! – proiect pentru găsirea și obținerea unui loc...

Alege, Pregătește-te, Aplică ! – proiect pentru găsirea și obținerea unui loc de muncă la Segarcea

685
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Biblioteca Orășenească “Mircea Radina” se numără printre cele șase biblioteci câștigătoare ale competiției „Idei de 4000 lei” inițiată de Fundaţia IREX România prin Programul Biblionet. Activitățile proiectului se vor desfășura în perioada mai-august 2013 și vor avea ca scop “ Consilierea profesională a tinerilor din Segarcea aflați în căutarea unui loc de muncă”.

Obiectivul general al proiectului este acela de a crea un model de consiliere și orientare în carieră pentru elevii de liceu din clasele terminale și studenți, cu o abordare completă a factorilor importanți în acest proces: educație, dezvoltare personală, planificare strategică, strategii de acțiune și dezvoltarea potențialului personal.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

Obiectiv 1: Dezvoltarea planurilor de carieră pentru 30 de elevi din clasele terminale de la Grupul Școlar “Horia Vintilă” Segarcea prin organizarea de sesiuni de analiză personală în Sala de Lectură a Bibliotecii Segarcea, în luna iulie.

Obiectiv 2: Pregătirea pentru interviul de angajare pentru 20 de studenți din Segarcea prin organizarea a șase workshop-uri de câte trei ore în sală Centrului de Internet din Biblioteca Orășenească „Mircea Radina” Segarcea, facilitate de Ovidiu Bufnilă în luna iunie 2013.

30 de elevii vor fi consiliați pentru a gândi strategic și a elabora o analiză personală și un plan de dezvoltare a carierei, iar 20 de studenți vor participa la workshopuri în cadrul cărora vor învăța să întocmească o scrisoare de intenție, un Curriculum Vitae, cum să se prezinte la un interviu, vor participa la sesiuni de instruire, pe teme care să îi ajute în dezvoltarea personală și însușirea abilităților necesare pentru o integrare de succes, pe piața muncii: conștientizare personală, comunicare, procese și interacțiuni de grup, lidership, abilități de prezentare, cum să caute pe Internet un loc de muncă etc.

Toate informaţiile / materialele rezultate în urma workshop-urilor vor fi incluse într-un minighid ( în format tradițional- hârtie și format electronic – CD), care va fi utilizat în implementarea proiectului în toate cele 86 de biblioteci publice din județul Dolj prin Serviciul Metodic al Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman” Dolj, coordonat de Nicoleta Trașcă – bibliotecar metodist și coordonator al Programului “Biblionet”.
Elevii și studenții care sunt interesați să se pregătească pentru o carieră de succes și care doresc să participe la acest proiect se pot înscrie fie direct la bibliotecă, fie trimițând un mail la adresa : biblioteca.segarcea@yahoo.com sau printr-un mesaj pe pagina FB : Biblioteca Mircea Radina Segarcea .

 

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.