Atenție, polei!

Atenție, polei!

1.510
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Atenţionarea meteorologică „COD GALBEN” de fenomene meteorologice periculoase imediate, emisă în această dimineață, pentru intervalul 08:00 – 11:00, indică precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce determină depuneri de polei, pe arii relativ extinse în județul Dolj, inclusiv în Craiova.

 

Cerul va fi noros în cea mai mare parte a Olteniei. Pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii, mixte în jumătatea sud-estică a regiunii şi predominant sub formă de ninsoare în rest. Local se va depune polei. Vântul va sufla slab până la moderat. La ora 08 temperatura aerului va avea valori cuprinse între -6 şi 1 grad. La Craiova, cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii mixte. Se va depune polei. Vântul va sufla slab până la moderat.

 

Pentru intervalul 6 ianuarie, ora 08.00 – 7 ianuarie, ora 08.00, ÎN JUDEŢ, vremea va fi închisă. Pe arii extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi local se va depune polei. Izolat se va depune strat nou de zăpadă, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor continua să crească uşor şi vor fi cuprinse între -3 şi 1 grad, iar cele minime între -2 şi 0 grade.

 

La Craiova, vremea va fi închisă. Vor fi precipitaţii sub formă de sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi se va depune polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va continua să crească uşor şi va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -1…0 grade.

 

Având în vedere faptul că se circulă în condiţii de iarnă, fiind posibil ca pe stratul de zăpadă să se formeze polei, autoritățile recomandă următoarele:

 

► Adaptaţi viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

► Determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduceţi să-şi cupleze centura de siguranţă;

► Asiguraţi buna funcţionare a sistemelor de iluminare-semnalizare şi climatizare –dezaburire;

► Nu bruscaţi comenzile autovehiculului;

► Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei;

► Măriţi distanţa de siguranţă în mers între autovehicule;

► Folosiţi cu precădere frâna de motor.

 

Participați la trafic numai dacă aveți o situație deosebită cu autoturismul proprietate personală, iar dacă nu există o urgență folosiți mijloacele de transport în comun.



10 COMENTARII

  1. #1

    e dezastru afara,patinoar natural! n-am vazut pe nimeni de la salubritate sa arunce antiderapant pe trotuare sau sa curete gheata .alooo,primaria?dormiti,ce faceti? au trecut sarbatorile!

  2. #2

    Nu s-a facut receptia si deja au aparut gropile in asfaltul cel nou , tipic mioritic…..

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4995

    Azi la ora 4:30 cand a inceput sa dea ploaia inghetata am vazut 4 utilaje de deszapezire care aruncau cu sare sau amestec de sare si nisip pe calea Bucuresti.. Oricum Calea Bucuresti azi dimineata la ora 4:30, 5:00 avea portiuni in care era un adevarat patinuar.. Pe masina era o jumatate de centimetru de gheata… Pe banda 1 pe calea bucuresti era un polei de nedescris in zona Hanul Doctorului. Utilajele alea nici nu aruncau pe banda 1 cu ceva.. decat pe banda 2.. Am mers numai pe banda 2 fiindca pe banda 1 am dat de portiuni ca de patinuar. Oricum nu puteai sa mergi cu mai mult de 30km/h iar daca o faceai o faceai la risc.

    Cursa wizz air de la Craiova la Bergamo de la ora 6:40 a plecat cu aproximativ 4 ore intarziere. la ora 11. Au avut noroc pasagerii fiindca nu au fost temperaturile atat de scazute.. Daca erau cum a fost alalteri -10 grade se anula zborul.

    P.S. Cei care fac deszapezirea o fac in batjocura.. din ce am observat mergeau doar pe banda 2 cu 50-60km/h… aveau un flux redus de imprastiere la materialul antiderapant si plus de asta mai treceau si cu ditamai lama pe culoarea rosie a semaforului..

    Rusine sa iti fie bai soferule pe lama de deszapezire.. nu iti dau numarul la masina sa nu te fac 100% de ras.. asa ca dragi conducatori de masini mici aveti grija ca poate va intalniti cu vreun inconstient din asta cu lama prin intersectii care trece pe rosu… S-a mai intamplat in trecut..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  4. #4

    Eu iesii p la 8.30 se circula super ok.bravo primăria

  5. #5

    Inseamna ca nu stii cum era la 6.30

  6. #6
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1605

    De nu dă poliția amenzi serioase celor de la salubrizare??? …Probabil că le e milă de cetățeni, că și-așa primăria ne-a făcut pe toți datori vânduți pe zeci de ani (începând cu Solomon).

  7. #7
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4998

    Gradul de indatorare al orasului pe termen scurt cred ca tinde spre 30-40% din PIB ul
    orasului(da chiar nu prea exista vreo statistica cu gradul de indatorare si posibilitatea de indatorare a orasului Craiova.. oare de ce?!) . S-ar putea ca odata cu chixul fondurilor europene neatrase la timp sa creasca gradul de indatorare la 50%… Noroc ca imprumuturile au dobanda de 10 ori mai ieftina ca pe timpul lui solomonache sa aiba de unde sa se imprumute in continuare.
    Ar fi totusi un vis frumos ca din credite si fonduri sa se faca in orasul asta ceva util.. din pacate se fac numai inutilitati.. si ce se face util se face in batjocura lumii.

    P.S drumul proaspat asfaltat „in graba” luna trecuta deja a inceput sa se crape .. asta e daca l-au asfaltat pe ploaie…

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  8. #8
  9. #9
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1611

    Cred că tot așa va merge treaba și în anii următori. Sper să mă înșel.
    Iar datoria va crește și poate se vor face împrumuturi pt a plăti datoriile vechi. Există pericolul de luat în seamă ca orașul nostru minunat să devină un oraș foarte îndatorat , dar sărac în următorii zece ani. Adică falimentar pe bune.
    Îți dai seama, încă un hopa ca până acum și ajungi la 100% datorie, dar în jur șomaj uriaș și toate la pământ. Atunci de unde mai iei taxe și impozite ? Dimpotrivă, poți începe să tai curentul și apa la cartiere întregi cu datorii de milioane, darămite să mai iei bani de la oameni pt plata datoriilor la bănci.
    Numai că noi nu vom fi ca grecii, care să ia miliarde de la nemțălăi, să fim iertați.
    Chiar sunt curios să văd dacă vor apărea niște politicieni care să facă un plan de resuscitare a regiunilor muribunde.

  10. #10
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5002

    Au vrut chinezii sa vina sa faca masini la Craiova… au zis ai nostri.. chinezarii dom’le.. Ai dracu chinezii aia au cumparat volvo.. saab, MG plus altele..
    A vrut divizia aeronautica SAAB sa vina sa investeasca in fabrica de avioane Craiova.. ai nostri au zis.. neah.. mai bine cumparam vechituri de f16…
    A vrut Alenia Aermacchi sa investeasca in fabrica de avioane Craiova.. voia sa produca anumite componente pentru industria aeronautica.. ai nostri au zis neah… mai bine fara..
    A vrut IAI sa vina sa investeasca in fabrica de avioane Craiova.. mafiotzii si generalii nostrii au zis neah.. vin astia si ne fura tehnologia si fac spionaj militar.. ( o prostie din punctul meu de vedere parerea generalilor)

    A vrut mercedes sa vina sa faca fabrica.. bine nu la noi in alta zona.. ai nostri guvernanti si parlamentari au zis neah.. (lobby jegos renault)
    A vrut audi sa vina sa faca fabrica de masini.. ai nostri guvernanti si parlamentari jegosi au zis tot neah.. ce ne trebuie noua in Romania fabrica de masini audi.. Las ca s-au dus la bozgori toti..

    Ne mai si miram de ce nu intram in spatiul Schengen si de ce pentru SUA trebuie sa stai 10 ani pe lista pentru vize.. Pai din vina mafiotilor de guvernanti si de parlamentari jegosi suntem unde suntem..

    In loc sa profitam de orice oportunitate de investitii noi ne mandrim cu fabrica de biscuiti turcesti.. Ati vazut ce scrie pe fiecare pachet de biscuiti turcesti… asta daca poate ati avut curiozitatea sa cititi macar pe un pachet.. Scrie ca „acest produs nu are nicio urma de PORC in el’. Vai de mama lor de musulmani spalati pe creier cu religia lor tampita..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.