Craiova: Olguța Vasilescu și Pavel Badea au făcut un show… la ”kil”

Craiova: Olguța Vasilescu și Pavel Badea au făcut un show… la ”kil”

1.585
12
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

20 de lei. Ăsta a fost prețul ”plătit”, azi, de toți cei prezenți în sala mare a Primăriei Craiova, unde s-a desfășurat ședința lunară a Consiliului Local (CL), în care primarul Olguța Vasilescu și alesul local Pavel Badea (PNL) au oferit un schimb de replici de ”circ” (așa l-au numit și cei implicați). Ca să lămurim din start, cei 20 de lei au reprezentat contravaloarea unui pachet alimentar oferit fiecăruia dintre cei 130 de veterani de război din Craiova, de către municipalitate, ca ”un gest de apreciere” a faptelor de sacrificiu al celor care au lupatat în ultimul Război Mondial. Așadar, pachetele cu pricina au fost motiv de contre, întrucât, a apreciat Pavel Badea, suma este prea mică, chiar ”jignitoare”. Primarul nu a fost de acord , admițând, totuși, că e în asentimentul acestuia: ”Ce ați spus dvs, că ați vrea să fie mai mare, OK, și noi am vrea să fie mai mare, dar…”. Dar, replica a surprins-o chiar pe Olguța Vasilescu, cea care a rostit-o, încheindu-și propoziția cu emoție și un zâmbet foarte larg.

 

Schimbul de replici a pornit după ce Pavel Badea a afirmat, în termeni populari, că municipalitatea le-a dat veteranilor pachete conținând produse cu greutate în ”kile”, nu în ”kilograme”. ”Doamna primar, v-ați uitat în ce constau pachetele pentru veterani? Hai să vă spun: 2 kile de ulei, 2 kile de zahăr, 1 kil de orez și 1 kil de mălai. Am făcut un calcul și e vorba de 20 de lei, adunați. Pe două evenimente, înseamnă 40 de lei. Cred că este jignitor să oferim noi, consiliul local, celor 130 de bătrâni, veterani de război, asemenea pachete. Vă propun, că sunt sigur că nu știați ce conțin, să ridicăm cuantumul acestor pachete pentru că, altfel, e jenant”, a intervit Badea în momentul în care proiectul de hotărâre referitor la acest lucru era suspus votului consilierilor.

 

HPIM5864

Scena I: ”Kile” vs ”kilograme” – Scurtă lecție de gramatică

 

Olguța Vasilescu i-a tăiat-o ironic, numai că nu a sesizat, la rându-i, că ”kil”-ul (din franțuzescul ”kil”, la noi folosit mai ales în mediul rural) nu este unitatea de măsură utilizată în cazul lichidelor, aici a cantității de ulei. «Vă mulțumesc foarte mult. Nu e vorba de ”kile”, e vorba de ”kilograme”, domnule Badea. Dumneavostră sunteți om de afaceri, așa că puteți să faceți o sponsorizare. Dacă nu sunteți mulțumit de decizia noastră, a Executivului, puteți să vă convingeți colegii să voteze altfel. Deocamdată, noi am oferit aceleași condiții ca pentru celelalte 16.000 de familii care primesc astfel de ajutoare de la municipalitate. Dacă dvs. credeți că jignim 17.000 de familii…», a replicat Olguța Vasilescu.

 

Scena II: ”O sumă jignitoare!” Doar… o sută de milioane sponsorizare, de la domnul… Badea 

 

”Nu, doamna primar, nu consider că dvs. sau eu jignim 17.000 de oameni. Eu vreau să spun doar că acest cuantum e extrem de mic și este, totuși, important pentru aceste 130 de persoane ca noi, cei din comunitate, să le dăm mai mult. Dvs. puteți să faceți o rectificare sau o propunere de amendament, chiar eu fac amendamentul, să ridicăm această sumă. Ma mult, pentru că mi-ați spus că sunt om de afaceri, am să dau o sută de milioane pentru aceste 2 activități, voi veni cu sponsorizare la primărie. ”Mi se pare o sumă jignitoare, dacă-mi permiteți!”, i-a tăiat-o, din nou, primarul Olguța Vasilescu, în aceași notă ironică.

 

HPIM5861

Scena III: ”Vreți doar circ?!”. ”Nu, doamnă, nu vreau circ”

 

”Dvs. știți cât reprezintă cuantumul celor două pachete, adunate pentru cei 130 de oameni? Haideți, că vă fac eu calculul: înseamnă 5.200 de lei, pe care primăria din Craiova îi dă”, a continuat Badea. ”Domnul Badea, aveți un amendament sau continuați să țipați la mine? E deja a patra oară când interveniți! Aveți amendament sau vreți doar să faceți circ?”, a venit contra Olguței. ”Nu, doamnă, nu vreau circ, vreau doar să spun că suma pe care dvs. considerați că e jignitoare din partea mea e dublă față de ce dați dvs., de la primărie. Vă rog, e posibil să ridicăm cuantumul pentru acești veterani de război care cred că merită?”, a întrebat Pavel Badea. ”Păi, mă întrebați pe mine, domnul Badea. Dvs. sunteți consilier local, dvs. luați decizii aici, eu doar le pun în aplicare”, a răspuns primarul.

 

Scena IV: ”Domnul Badea, știți cum se face un amendament? Dacă nu știți, învățați!”

 

Între timp, președintele de ședință s-a chinuit să intervină, să-l oprească pe alesul local să mai facă remarci despre subiect, fără succes, însă. ”Doamna președinte, doamna președinte!…”, s-a auzit în câteva rânduri, rugămintea consilierului Badea de a fi lăsat să-și încheie expunerea. Iar discuțiile au continuat: ”Cât și de unde să luăm banii, domnul Badea, că știți cum se face un amendament! Dacă nu știți, învățați!”, l-a apostrofat primarul.

 

HPIM5870

Scena V: Intervenția colegilor

 

În plin schimb de replici, câțiva dintre colegii de ședință au vrut să intervină. Unii n-au reușit, alții – da. Printre ei, Bianca Predescu (PSD): ”E foarte adevărat că situația veteranilor de război e diferită față de cea a persoanelor care primesc ajutor de la stat, prin CLM. Eu îi mulțumesc în mod deosebit colegului nostru domnul Badea și fac un apel și către ceilalți colegi de a participa prin sponsorizări la mărirea cuantumului ajutorului de care vor beneficia din partea municipalității aceste persoane, care, cu prețul vieții, au apărat țara și suntem ceea ce suntem azi datorită lor și a celorlalți din țară”.

 

Scena VI: Politica, bat-o vina!

 

Mihai Cilibiu (PP-DD): ”Felicit inițiativa colegului Pavel Badea, dar vreau să anunț că mai e un an până începe campania electorală și m-aș bucura dacă am înțelege că, de fapt, orice inițiativă de acest gen e binevenită atât timp cât tu, personal, îți permiți și dorești să ajuți oameni. (…)”. ”Îi răspund domnului Cilibiu că nu a fost nicio intenție de a face campanie politică, nu am enunțat numele niciunui partid, nu am făcut decât o remarcă, cred eu, de bun simț. Vă înțelați, nu e campanie”, i-a răspuns Badea.

 

Scena VII: O scurtă simbolistică a… gestului. Dar, ”rememberul” e cinstea!

 

HPIM5863

Marin Nicoli: ”Municipalitatea a apropus o sumă, a propus un gest, care e un simbol, ei (veteranii de război n.r.) sunt simbolul nostru și nu au nevoie neapărat de aceste sprijine materiale. Cer să votăm așa cum a fost proiectul (cu pachete în valoare de 20 de lei n.r.), eu cred că vor fi mulțumiți, și să-i invităm, eventual, la evenimentele noastre de remember (de readucere aminte n.r.), atunci când sunt cu adevărat onorați”.

 

Scena VIII: Toată lumea ar vrea să fie mare. Valoarea!

 

Cum președintele de ședință era sub asediul intervențiilor, a încercat să treacă mai departe , la următorul punct de pe ordinea de zi. Însă, ager, consilierul Badea a atenționat-o: ”Doamna, doamna președintă, v-ați pierdut! S-a propus un amendament, trebuia să propuneți la vot și cu amendamentul meu, așa era corect”. Dar, primarul a preluat frâiele: «Dați-mi și mie voie să intervin, că e deja comică această situație! Ca orice cetățean nemulțumit, domnul Badea, spune că dacă faci, de ce faci sau nu e bine cum faci: ar trebui mai mult, mai frumos, mai rotund, mai colorat, mai albastru! În fine! Dvs. nu ați formulat un amendament, din păcate! (…) Ce ați spus dvs, că ”am vrea să fie mai mare, OK, și noi am vrea să fie mai mare, dar…»”, a afirmat Olguța Vasilescu, iar propria remarcă i-a stârnit râsul. ”Doamna primar, cred că sunteți de acord cu mine: 20 de lei pentru veterani este prea puțin, nu se poate. De ce faceți comparație între 17.000 și 130. Eu am cerut doar pentru aceștia! Nu e același lucru”, nu s-a lăsat consilierul Badea. Din sală s-a auzit o replică: ”Pentru că e un gest, domnule Badea”. ”Pentru că nu poți să faci față. Domnul Badea, exagerați, ați văzut, s-a votat deja. Dacă nu am avea camerele aici, cred că ar fi foarte bine”, a răspuns și edilul. ”Îmi cer scuze!”, a intervenit Pavel Badea, pentru ca la câteva minute, în final, vreme în care discuțiile și rugămințile au continuat, să-i mărturisească Olguței Vasilescu că o apreciează și stimează și nu a vrut să o supere.

 

Scena VIII: Amendament respins. Proiectul trece cu unanimitate de voturi. Veteranii primesc tot 20 de lei

 

”A fost unanimitate de voturi pe propunere, deci nu ați votat împotrivă, deci dvs. vă dedublați, votați o dată cu decizia primăriei, apoi vreți să votăm și amendamentul”, l-a apostrofat un alt consilier local pe colegul Badea.  ”Amendamentul dvs. e inadmisibil!”, a conchis Ovidiu Mischianu, secretarul primăriei. 

 

În loc de EPILOG: …

 



12 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-11-2006
    Locatie
     craiovita
    Mesaje
    49

    ssssttt !!!!!! municipalitatea lucreaza !

  2. #2
    Ami
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1461

    Cred că mai bine scrfiam asta! Nu atâtea rânduri, fix pentru nimic!

    Citat Mesaj initiat de getic2001
    ssssttt !!!!!! municipalitatea lucreaza !
  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    250

    Cum a ajuns badea intr-o functie asa importanta cand el nu a trecut pe la scoala mai deloc ? Statutul de fost fotbalist l-a propusat intr-o astfel de functie ?
    E trist ca astfel de oameni de la coada vacii au ajuns in functii de conducere .

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3751

    Cum au ajuns 3 sferturi din consilieri si aia din administratie publica sa conduca un oras cand ei sunt pilaf.. si pulbere de supernove… foarte bine ei n’o s’o spuna dar o s’o spun eu : S-au facut frate cu dracu’ si-au avut o pila in geanta..

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    947

    Doar nu voiai sa fie pe merit…

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  6. #6
    Spammer
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1329
    Citat Mesaj initiat de George Ionescu
    Cum a ajuns badea intr-o functie asa importanta cand el nu a trecut pe la scoala mai deloc ? Statutul de fost fotbalist l-a propusat intr-o astfel de functie ?
    E trist ca astfel de oameni de la coada vacii au ajuns in functii de conducere .

    A platit d’astia ca tine de pupin’curry PSD…sa pupyn’Curryn Badea ! Cum de altfel se face politica in Rromanica !!! (anticipand ca iar o sa urlii pe aici „POSTACII !!! POSTACII !!!”…Si in PNL…PMP…UDMR etc…nici nu situ si nici nu ma intereseaza ce partide exista…sistemul este acelasi…oameni de rand ieftini cumparati pe sume derizorii sau societati cumparate cu totul pe sume si contracte fabuloase…pentru a „SIMPATIZA PE CINEVA” !!!

  7. #7
    De-al casei
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    251

    N-am sa urlu : voi reprezentantii pnl-pdl (care ati jefuit tara asta in ultimii 10 ani ) adica tu si neica pavel badea fotbalistu’ lu ‘ peste ati ajuns iar reprezentantii nostri .Rusine !

  8. #8
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    103

    2 mizerii care se cearta. dar dintre mizeriile astea doua, rahatul roscat e diareic… pute mai tare… rautatea in persoana. mergeti odata prin brazda (zona spiru haret) si intrebati batranii de oloaga (acolo a crescut si si-a batatorit curu’)… nimic nou…

  9. #9
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    1072

    doi hoti prosti care se cearta atat am de zis

  10. #10
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    612

    Niste maimutoi care se cearta pe banii nostri. Haimanelelor, noi va platim sa munciti, nu sa va certati ca tarancile pe marginea santului…

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...
  11. #11
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     12-07-2009
    Locatie
     La etaj :D
    Mesaje
    985

    Ne meritam soarta…

    grupvag.ro
  12. #12
    De-al casei
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    257
    Citat Mesaj initiat de inferno91
    Ne meritam soarta…

    Nu suntem chiar toti raspunzatori ca a ajuns un semianalfabet consilier , sa nu generalizam .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.