Craiova: Protest împotriva tăierilor ilegale de pădure

Craiova: Protest împotriva tăierilor ilegale de pădure

1.596
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Partidul Ecologist Român, societatea civilă și ONG-uri de profil vor protesta împotriva tăierilor ilegale ale pădurilor din Romania, sâmbătă, 9 mai 2015, ora 16.00, în toate municipiile din țară. În Craiova, protestul se va desfășura pe esplanada Parcului Tineretului conform autorizației obținute de către Partidul Ecologist Român, Filiala Dolj, aprobată de autoritățile locale.

 

Deşi au rolul de a monitoriza şi gestiona intervenţiile forestiere, autorităţile române asistă pasive la fenomenul despăduririlor. Mai aranjează situaţia din cifre, ca să nu bată prea tare la ochi, iar în rest fură ca-n codru, cot la cot cu cu firme precum Schweighofer Holzindustrie. Aşa se explică şi lipsa de reacţie în faţa ilegalităţilor şi jafului pe care le face compania austriacă.

 

”Pentru că nu putem fi complici la masacrarea pădurilor din România, noi, Partidul Ecologist Român, cerem de urgenţă demararea unei anchete penale în cazul firmei Schweighofer Holzindustrie, precum şi tragerea la răspundere a reprezentanţilor instituţiilor care se ocupă de gestionarea pădurilor-Ministerul Mediului şi regiile din subordine: Romsilva, Inspectoratele Teritoriale pentru Regim Silvic și Vânătoare, ICAS, Agenția Naţională pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu. De asemenea, solicităm suspendarea exportului de buştean pe 20 de ani.

 

În Dolj, situația nu este una gravă, instituțiile abilitate ale statului reușind să țină în mână situația, dar ne alăturăm demersului colegilor noștrii și sperăm că, în viitor, în județul nostru nu vor mai exista cazuri de defrișări așa cum s-a întâmplat în unele localități. Acțiunea noastră are ca loc de desfășurare esplanada Parcului Tineretului și nici unde altundeva. Îi așteptăm pe doljenii interesați de soarta mediului înconjurător să ni se alăture la acest protest pașnic și de normalitate”, a declarat președintele PER Dolj, Ninel Cercel, conform unui comunicat de presă remis presei de partid



2 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3891

    mai sunt paduri?

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    107

    totul pleaca de la tarani. daca taranul se duce cu furca la ala care-i taie padurea, nu ar mai taia. dar nu se duce, ca e si seful de post implicat, si primarul etc. dar daca s-ar duce, s-ar face tam tam si s-ar afla.

    iar taranul ca sa-ti tina gura, primeste lemne la sfert de pret toamna.

    tot apoi, se topeste zapada de iarna si vine viitura. ii ia taranului toata agoniseala de o viata (vorba vine, ca e sarac lipit).

    apoi, taranul apare la TV si se roaga la dumnezeu (ca ei in sat au doar o biserica, nu 49)… si face „vai de noi, vai de noi” tot el se plange

    cel putin, asa e la mine la tara. de-asta nu ma mai intereseaza de padurea lui nea ion din sate uitate de lume…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.