Craiovenii pot scăpa de deşeurile electrice. RoRec începe o nouă acţiune de...

Craiovenii pot scăpa de deşeurile electrice. RoRec începe o nouă acţiune de colectare

2.881
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Craiovenii se pot debarasa de echipamentele electrice si electronice care nu le mai sunt de folosinţă în casă. Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Craiova si SC Salubritate Craiova, desfăsoară în ziua de 9 noiembrie o acţiune de colectare a deşeurilor electrice si electronice (DEEE).

Cetăţenii pot duce aparatele electronice la punctele fixe de colectare sau pot apela serviciul de preluare gratuită de la domiciliu.

„Invităm craiovenii să se alăture acestei campanii naţionale de protecţie a mediului şi să dea o mână de ajutor la colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Pentru că numai împreună putem contribui la protejarea mediului şi la eficienta exploatare a resurselor planetei”, spune Dan Burciu, reprezentantul regional al Asociaţiei RoRec.

Toţi cetăţenii care vor acţiona responsabil şi vor depune deşeuri electrice la punctele fixe sau la echipajele mobile, vor avea şansa de a câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite de membrii fondatori ai Asociaţiei RoRec, Albatros, Skill şi Candy: 5 maşini de călcat, 10 cafetiere, 5 mixere, 5 maşini de găurit, 4 cuptoare cu microunde digitale, un frigider. Extragerea câştigătorilor acestei tombole va avea loc luni, 11 noiembrie 2013, ora 10.00, la Primăria Municipiului Craiova.

Cetăţenii care deţin aparate electrice sau electronice grele sau voluminoase, au la dispoziţie numerele de telefon 0752.897.638 şi 0720.897.638, la care pot face programări zilnic, între orele 9.00-17.00, pentru serviciul gratuit de preluare de la domiciliu.

Programul de colectare din ziua de 9 noiembrie va fi intre orele 10.00-17.00. Cele 13 puncte fixe de colectare sunt:

Scoala Gimnazială nr. 33 – „Elena Farago” – Str. Elena Farago
Scoala Gimnazială nr. 36 „Gheorghe Bibescu” – Str. Dr. Nicolae Sisesti
Scoala Gimnazială nr. 12 „Decebal” – Bd. Nicolae Titulescu
Scoala Gimnazială nr. 31 „Nicolae Romanescu” – Str. Vântului
Scoala Gimnazială nr. 30 „Mihai Viteazu” – Str. Duiliu Marcu
Scoala Gimnazială nr. 32 „Alexandru Macedonski” – Str. Castanilor
Scoala Gimnazială nr. 23 „Sf. Gheorghe” – Str. Brazda lui Novac
Liceul „Matei Basarab” – Str. Vasile Alecsandri
Colegiul NaŃional „Carol I” – Str. Ioan Maiorescu
Colegiul Tehnic Energetic Craiova – Str. Amaradiei
Liceul de Arte „Marin Sorescu” – Str. Tabaci
Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – Str. Brestei
Liceul Teoretic „Henri Coandă” – Str. Henri Coandă.

În anul 2012, Asociaţia RoRec, cu sprijinul autorităţilor locale, a desfăşurat 22 de acţiuni de colectare a deşeurilor electrice în judeţul Dolj, în cadrul cărora s-au strâns peste 40 de tone de deşeuri. La prima acţiune de colectare din Craiova, mai mult de 14 tone de echipamente electrice vechi sau uzate au fost colectate.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1865

    ssunt bune si la timbrul verde la achizitii noi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.