Dolj: Cod portocaliu de inundaţii pe Jiu

Dolj: Cod portocaliu de inundaţii pe Jiu

746
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Râurile din bazinul Jiului superior şi mijlociu şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt sunt sub cod portacaliu din această dimineaţă.

Directorul General A.N. “Apele Române” dl. Vasile PINTILIE, a dispus măsuri pentru întărirea monitorizării nivelurilor râurilor, supravegherii lucrărilor cu rol de apărare și de exploatare a acestora în regim de ape mari, în vederea atenuării și tranzitării undelor de viitură. Totodată, au fost luate măsuri pentru pregătirea stocurilor de apărare cu materiale și echipamente, iar echipele unităților teritoriale ale ANAR sunt pregătite să intervină la lucrările hidrotehnice din administrare, în zonele, în care, se vor semnala situații deosebite.
Se recomandă autorităților locale să întreprindă prin serviciile de voluntari, măsuri preventive de curățare a șanțurilor și rigolelor, să verifice și să îndepărteze plutitorii din zona secțiunilor podurilor și podețelor pentru reducerea efectelor inundațiilor cu caracter local.
A.N.“Apele Române” recomandă populației să urmărească atenționările și avertizările prezentate de mass-media, să evite activitatile în zona cursurilor de apă aflate sub avertizare și să respecte indicațiile reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
La nivelul Administrației Bazinale de Apă Jiu: debitele și nivelurile pe râul Jiu, au fost în creștere în bazinul superior și mijlociu, datorită efectului cumulat al pecipitațiilor înregistrate în interval, cedării apei din stratul de zapadă și propagării și variabile în bazinul inferior, situându-se sub COTELE DE APĂRARE.
Nivelurile și debitele pe afluenți și râurile interioare au fost în creștere pe cursurile de apă situate în bazinul superior și variabile, cu tendința generală de creștere în restul bazinului, cu excepția celor situate în sudul teritoriului, datorită efectului combinat al precipitaţiilor căzute în interval, a celor în curs, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, situându-se sub COTELE DE APĂRARE.
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi emiterea Atenționării meteorologice nr.1 și nr.2, ce vizează producerea de precipitații în următoarele 48 de ore, a fost emisă AVERTIZAREA HIDROLOGICA nr.26, conform datelor transmise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, pentru perioada: 02.04.2013 ora 12:00 – 04.04.2013 ora 20:00, după cum urmează:



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.