Migranţi afro-asiatici, ascunşi într-un campion, descoperiţi la Frontiera Calafat

Migranţi afro-asiatici, ascunşi într-un campion, descoperiţi la Frontiera Calafat

616
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat – I.T.P.F. Giurgiu au depistat nouă cetăţeni afro-asiatici care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-un camion condus de un cetăţean bulgar.

Ieri seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Borisov I., în vârstă de 53 ani, care conducea un autocamion marca Mercedes. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte de mobilier de la o societate comercială din Bulgaria cu destinaţia Germania.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport în urma căruia au descoperit, în compartimentul marfă, ascunşi într-un locaş special amenajat, printre obiectele de mobilier, nouă cetăţeni afro-asiatici. Aceştia sunt cetăţeni din Mali, Libia, Palestina, Iran respectiv Algeria, au vârste cuprinse între 19 şi 38 de ani şi, conform declaraţiilor, ei intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

„Lucrătorii noştri au întocmit şoferului acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar celor nouă cetăţeni afro-asiatici pentru tentativă de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, inspector de poliţie Ionuţ-Dorinel Gheonea..



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.