Vasilescu ameninţă cu umilinţa publică pe cei ce blochează reabilitarea blocurilor

Vasilescu ameninţă cu umilinţa publică pe cei ce blochează reabilitarea blocurilor

330
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

  În discuţiile de azi din ședinţa Consiliului Local a fost ridicată și problema publicităţii proiectului reabilitării termice, s-a cerut o mai bună informare a cetăţenilor cu privire la proicect astfel încât aceștia să cunoască partea lor de contributie la reabilitare și condiţiile în care se pot înscrie în program.

Primarul Craiovei a răspuns propunerilor formulate afirmând că ghidul de finanţare al proiectului este public și că s-u cerut ajutorul mai multor instituţii pentru strângerea semnăturilor  necesare pentru înscrierea asociaţiilor în proiect. “Este un proiect experimental al Uniunii Europene pentru că la nivel guvernamental s-a evidenţiat necesitatea acestui program. Momentan s-au alocat doar 300 de miliarde de euro la nivel naţional însă ,dacă acest proiect este viabil se vor suplimenta.” – LOV . Consilierul local Virgil Toader a adus în atenţia plenului faptul că multe asocaţii nu s-au implicat în proiect cu bună știinţă și că sunt blocuri la care reprezentanţii, instituţilor responsabile cu strangerea semnăturilor nu au ajuns. “ Aș vrea să se dea tuturor cetăţenilor o șansă egală.” – Virgil Toader.  La rândul său primarul a precizat că se va ajunge la toate scările și că acolo unde proprietarii nu au fost găsiţi acasă operatorii au fost rugaţi să își lase numărul de telefon pentru a putea fi contactaţi de cei interesaţi. “ Termenul de strangere a semnăturilor este până pe 15 sepembrie,avem mari probleme cu asociaţiile de proprietari care încearcă să convingă oamenii să nu participe spunându-le că vor plăti impozite mai mari sau alte asemene lucruri. Am încercat să existe ,zilnic,  câte un subiect în presă pe această temă. O să încercam să organizăm dezbateri în cartiere ca să îi convingem să nu mai blocheze procedurile, o să le dau numele și numărul de telefon public pe site dacă mai încearcă să blcheze acest proiect.” Pe această temă s-a stabilt de asemenea să existe o activitate mai prezentă în relaţiile cu asociaţiile de proprietari.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.