Craiova și Salonicul, șanse de înfrățire

Craiova și Salonicul, șanse de înfrățire

1.782
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Municipiul Craiova are șanse de a se înfrăți cu orașul Salonic din Grecia, discuții în acest sens fiind purtate de către viceprimarul municipiului Craiova, Adrian Cosman, în cadrul Forumului Economic Eleno-Român organizat la Salonic în perioada 10-22 septembrie.  

Viceprimarul Adrian Cosman a precizat faptul că la această acțiune a prezentat obiectivele autorităților craiovene în vederea încheierii unor legături între cele două orașe, primarul Salonicului exprimându-și intenția de a veni la Craiova, în vederea înfrățirii celor două localități.

„La întâlnirea de la Salonic au fost prezentate strategia și obiectivele Municipiului Craiova în vederea încheierii unor parteneriate între cele două orașe: Municipiul Craiova și Salonic, susținând, în cadrul forumului, importanța dezvoltării relațiilor de promovare dintre Grecia și România și dintre regiunea Macedonia Centrală (Grecia), Oltenia și Municipiul Craiova din punct de vedere economic și cultural. La această inițiativă, oficialitățile elene și-au arătat deschiderea și au propus semnarea unui parteneriat între regiunea Macedonia Centrală (Grecia) și regiunea Oltenia, iar, la rândul său, primarul Salonicului, Yannis Butaris, și-a exprimat intenția de a veni la Craiova, în vederea înfrățirii celor două orașe, Municipiul Craiova și Salonic”, se arată într-un raport de activitate al viceprimarului Adrian Cosman.

Acesta a mai spus că s-au purtat discuții între oamenii de afaceri veniți din Craiova și județul Dolj și omologii din Grecia, în vederea încheierii anumitor parteneriate sau a schimbului de informație.

 

 

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1768

    Slăvit fie Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Tesaloniceanul, părintele spiritual atât al Tesalonicului cât și al Craiovei.

    .

  2. #2
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1769

    Tesalonicul este cel de-al doilea oraș ca mărime din Grecia și capitala provinciei Macedonia.
    De asemenea, unul din canalele televiziunii naționale grecești emite de la Tesalonic, având însă o independență totală față de televiziunea din Atena.
    Culorile Tesalonicului sunt alb, roșu, galben și albastru.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.