Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat demisia. Decizia lui este una istorică

Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat demisia. Decizia lui este una istorică

660
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat demisia, începând cu data de 28 februarie 2013. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Papa îşi motivează decizia susţinând că nu mai are „forţele” necesare pentru a conduce Biserica din cauza vârstei sale. Decizia Papei Benedict al XVI-lea este fără precedent în istoria Bisericii Catolice

Potrivit lui Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, „Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la ora 20.00 (21.00 ora României n.r.), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)”.

„Am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza vârstei mele înaintate, nu mai sunt apte pentru a exercita adecvat ministerul petrinian”, a declarat Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, în anunţul său în latină, tradus ulterior de Vatican.

Papa a subliniat că „în lumea de astăzi, supusă unor schimbări rapide şi agitată de probleme de mare importanţă pentru viaţa credinţei, pentru a conduce barca Sfântului Petru şi a propovădui Evanghelia, forţa corpului şi a spiritului sunt la fel de necesare”.

Vaticanul a mai anunţat că, până la Paşti, ar trebui să fie organizat un conclav (sfatul cardinalilor adunați pentru alegerea unui nou papă)

Cel mai probabil, Benedict al XVI-lea se va retrage într-o mănăstire din incinta Vaticanului, după un sejur iniţial în reşedinţa papală de vară din Castel Gandolfo, în apropiere de Roma.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.