Plata la ANAF se va putea face cu cardul, online și la...

Plata la ANAF se va putea face cu cardul, online și la ghiseu

3.115
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Ministerul Finantelor Publice va publica in 10 zile un proiect de ordonanta care prevede platile cu cardul la ghiseele ANAF, dar si plati online pentru sumele datorate, precum si posibilitatea contribuabililor de a efectua platile catre Fisc, primarii si alte institutii publice in acelasi loc, potrivit Mediafax.

„Proiectul are mai multe componente, nu numai plata cu cardul la ghiseu, dar si plata cu cardul online si posibil alt acceptator de plata. Daca vom implementa proiectul asa cum il gandim in momentul de fata cu plata cu cardul, vom fi primii din lume care-l vom face”, a declarat luni ministrul Finantelor Publice, Ioana Maria Petrescu.

Ea a precizat ca proiectul de ordonanta pune bazele legale ale unui astfel de sistem, insa pentru aplicarea sa este nevoie de o perioada mai indelungata, de 6-12 luni pentru ca o persoana sa-si poata plati taxele cu cardul la ghiseu. La randul sau, Valentin Mavrodin, directorul Directiei Trezorerie si Contabilitate Publica in MFP, a explicat ca abordarea actului normativ este de a acoperi atat taxele achitate catre ANAF, cat si cele catre primarii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.