Elevii din Drănic au primit ghiozdane de la Bruxelles

Elevii din Drănic au primit ghiozdane de la Bruxelles

3,529
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Elevii Şcolii Gimnaziale din localitatea doljeană Padea, comuna Drănic, au avut parte, ieri, de o lecţie despre Uniunea Europeană. Cei 80 de elevi au aflat cum funcţionează marea familie europeană, câte ţări fac parte din acest mecanism şi ce rol are ţara noastră. La finalul expunerii, elevii au primit ghiozdane, echipate cu rechizitele necesare, dar și câteva mici surprize, cum ar fi o hartă a Uniunii Europene, şi mai multe piese de puzzle, care aşezate în ordine ofereau imaginea bătrânului continent.

Micuţii cetăţeni europeni par că-şi cunosc drepturile, iar unul dintre acestea este chiar dreptul la educaţie.

Uniunea Europeană are foarte multe programe educaţionale, iar mulţi dintre profesorii noştrii sunt antrenaţi în implementarea lor, elevii constituind întotdeauna grupurile ţintă. Pe de altă parte, şcoala românească este o şcoală de calitate şi nu ascund faptul că, la Bruxelles, mă caută foarte mulţi elevi, studenţi români. Partea şi mai frumoasă este că mă reîntâlnesc, la Parlamentul European sau la Comisie, cu o unii dintre aceştia, pentru că ei obţin job-uri bune, pe bază de concurs, şi ne mândrim cu ei. Mărturisesc că mi-aş dori ca, într-o zi, să stau de vorbă la Bruxelles sau la Strasbourg cu unul dintre elevii căruia, astăzi, i-am oferit un ghiozdănel, prin intermediul consilierilor mei”, a afirmat deputatul european Marian Jean Marinescu, inițiatorul acțiunii.

Săptămâna trecută, europarlamentarul a oferit ghiozdane şi rechizite şi elevilor gorjeni.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6887

  Ar fi ceva Uniunea Europeana daca am fi si noi ajutati sa ne dezvoltam. Noi dupa razboaiele mondiale nu am primit niciun ajutor.. din contra ne-au saracit rusii dar si vest europenii. Noi n-am beneficiat de niciun plan Marshall si de niciun ajutor. Ne-am descurcat greu, asa cum am putut.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.