Doi craioveni au dat o ”țeapă” de 450.000 lei statului

Doi craioveni au dat o ”țeapă” de 450.000 lei statului

858
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
Un bărbat de 32 de ani și o femeie de 30 au fost reținuți de procurori pentru 24 de ore, fiind suspectați de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi folosirea creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia. Cei doi au au creat un circuit economic fraudulos prin care au reușit să prejudicieze bugetul statului cu aproape 450.000 de lei.
Ion H. şi Narcisa C., ambii din Craiova, au înregistrat în evidenţa contabilă a două societăți comerciale controlate de ei şi au declarat organelor fiscale operaţiuni fictive de achiziţii de deşeuri metalice şi lingouri, de la persoane juridice de tip „fantomă” sau care nu au confirmat relaţiile comerciale, având în fapt alt obiect de activitate. Ulterior controlului fiscal efectuat la una dintre societățile comerciale, aceasta a intrat în procedura de insolvenţă, însă suspecţii şi-au continuat activitatea infracţională în numele celelilalte societăți comerciale după acelaşi tipar infracţional.
”Prin activitatea infracţională, desfăşurată în perioada septembrie 2013 – decembrie 2015, cei doi suspecţi au creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de aproape 450 000 lei.
Astăzi, cei doi craioveni vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.


10 COMENTARII

  1. #1

    numai proștii intră la pușcărie pentru bani

  2. #2
  3. #3

    Au avut de unde sa ia exemplu ,de la „Varf”!

  4. #4
  5. #5
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5467

    Si te mai miri de unde atatea masini de lux prin Craiova..

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  6. #6

    Da parlamentarii care ne dau nouă teapa mereu când intra la pușcărie

  7. #7
  8. #8
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3417

    proști

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  9. #9

    Nu ma pricep la economie, contabilitate si fiscalitate, insa din articolul asta inteleg ca suma de 450.000 de lei o datorau statului ca taxe si impozite pt achizitiile fictive pe care le-au facut. Fiind achizitii fictive, nu inseamna ca ei s-au ales cu suma asta. Singurul avantaj pt ei a fost, probabil, o linie de credit sau credite pe care le-au accesat …

  10. #10

    Dar STATUL cate tepe ne da noua zi de zi?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.