Dolj: Un pistol de 9 mm și 38 de cartușe, descoperite în...

Dolj: Un pistol de 9 mm și 38 de cartușe, descoperite în casa unui bărbat din Bârca

8.162
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pistolul, un EKOL DICLE, de calibru 9 mm, şi cele 38 de cartuşe neletale cu efect acustic, de cal. 9 mm PAK, au fost găsite în urma unei percheziţii la locuința unui bărbat de 39 de ani, din Bârca.

Poliţişti din cadrul  IPJ Dolj – Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca, au efectuat în această dimineață o percheziţie domiciliară la locuinţa lui  Ciprian Gabriel P., de 39 de ani, din comuna Bârca, județul Dolj, locuință în incinta căreia au identificat și cartușele cartuşele, acestea fiind încadrate în categoria armelor şi muniţiilor deţinute ilegal.

Din cercetările efectuate, polițiștii doljeni au stabilit că armele şi muniţia au fost cumpărate de bărbat, fără drept, în data de 18 iulie 2017, din Vidin, Bulgaria, iar bărbatul de 39 de ani le-a introdus în aceeaşi zi în România, prin P.T.F. Calafat,  fără a le declara organelor vamale de control, acestea fiind ascunse în torpedoul autoturismului personal”, a precizat Cătălin Dochia, purtăror de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

În cauză se continuă cercetările  sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. 2 din Codul Penal şi contrabandă calificată, prevăzută de art. 271 din Legea nr. 86/2006, privind Codul Vamal al României.

Pistolul și cartușele au fost ridicate de polițiștii doljeni în vederea continuării cercetărilor.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-03-2007
    Mesaje
    244

    WOOWWW ce mai captura , un pistol cu gloante oarbe ))

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.