De ce e liber fiul judecătoarei Lazăr? Explicația procurorului: “Nu există bază...

De ce e liber fiul judecătoarei Lazăr? Explicația procurorului: “Nu există bază legală”

2.986
49
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Beizadeaua judecătoarei Liliana Lazăr a comis-o din nou duminică dimineața. În urma unui scandal, Andrei Lazăr, cunoscut drept scandalagiu, l-a înjunghiat pe Viorel Tudor în fața Casei Studenților din Craiova. Victima sa a refuzat să depună plângere la poliție, așa că Lazăr este cercetat doar pentru port si folosire a unui obiect periculos și tulburarea liniștii și ordinii publice. De ce? Pentru că legea s-a schimbat, spun oamenii legii.

 

Pentru fapta sa a fost reținut pentru 24 de ore, însă procurorii argumentează că nu au putut cere arestul preventiv pentru că noul Cod Penal s-a schimbat.“Pentru a lua măsura arestului preventiv, trebuie îndeplinită o serie de condiții printre care și că pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta de care este acuzată o persoană să fie de minimum 5 ani. În acest caz, faptele de care este acuzat sunt pedepsite cu închisoare între 6 luni și 3 ani sau amendă, deci nu există bază legală pentru a cere măsura arestării preventive”, a declarat, pentru Craiova Forum, Ion Burcă, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

 

Nici faptul că Andrei Lazăr are mai multe condamnări pentru scandaluri în care a fost implicat nu mai contează în fața legii de când s-a schimbat Codul Penal.

 

Reamintim că primul incident în care a fost implicat a avut loc în 2007. Atunci, l-a tăiat cu o sabie pe Mario Aranghelovici, de față cu soția sa. Acesta a depus plângere împotriva fiului de magistrat, dar, doi ani mai târziu, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dat neînceperea urmării penale. Victima a contestat în instanță rezoluția anchetatorilor, iar în anul 2014 dosarul a ajuns pe rol la Tribunalul Teleorman, unde magistrații au schimbat încadrarea juridică din tentativă de omor în lovire și alte violențe și a fost condamnat anul trecut în luna decembrie la cinci ani de închisoare și la plata sumei de 60.000 de lei victimei. Sentința dată nu este definitivă și a fost contestată. Dosarul a ajuns pe rol la Curtea de Apel București. În 2010, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, a fost implicat într-un nou scandal, cu alte trei persoane. Unul dintre agresori era Andrei Lazăr. În acest caz a fost condamnat de Curtea de Apel București la un an și două luni de închisoare cu suspendare. Tot în 2010 Lazăr s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală, după ce a provocat un accident, și a rănit grav o persoană. În mai 2012 a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu executare, victima însă și-a retras plângerea și procesul a încetat. 



49 COMENTARII

  1. #1

    Ce vorbesti?! Baiatul nu este vinovat pt ca este baiat de judecator!!!Ca sa nu aveti dubii de ce nu merg treburile bine in Romanica noastra

  2. #2
  3. #3

    Nu s-o găsi nimeni să-i întoarcă toate „favorurile”… ???

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     21-01-2008
    Mesaje
    105

    Ar fi cazul ca organele sa se sesizeze din oficiu tinand cont ca nu este la prima abatere. Dar nimeni nu isi pune intrebarea ca poate victimei ii este frica.

  5. #5

    Tentativa la infractiunea de omor (sau macar de vatamare corporala) nu are baza legala?

  6. #6
    Spammer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    2004

    poate se gasete cineva sa il fugareasca si pe el cu o sabie si sa ii dea cateva ”proaspete”,pt ca nu exista ”baza legala”…nu?

  7. #7

    Pina nu face crimă nu îl arestează…poate și atunci se schimbă legea și tot liber va fi el…o țară de tot rahatul priviți ce se întâmplă în alte țări în cazuri de genu…rău am ajuns

  8. #8

    Și dacă făcea crima lua cu suspendare că așa merg treburile și cu tehnocrați aleși

  9. #9

    Eu zic sa nu il mai vb de rau pt ca suntem din Craiova si cine stie poate ne cauta sa ne „certe” cum stie el cel mai bine….cu cutitu’!!!

  10. #10
  11. #11

    Daca oricare altul,care nu-i fiu de judecatoare reusea sa faca o fapta de genu’,sa taie pe cineva… in momentu’ ala exista baza legala si se faceau 2 ani cu executare cel putin,da’ avand in vedere ca puiu mamii e tinut bine,la caldurica… nu exista baza legala. Si culmea,nu e prima data cand face asta.

  12. #12
  13. #13

    Nu este cunva tentativa de omor???

  14. #14

    Pentru ca procurorul este CORUPT ca si toti judecatori !¡!¡!¡

  15. #15

    CU ALTE CUVINTE DACA INJUNGHII PE CINEVA SI ACELA DE FRICA NU DEPUNE PLANGERE NU ESTE TENTATIVA DE OMOR ! PROCUROR CORUPT LOCUL TAU ESTE …LA PUSCARIE !!!

  16. #16

    Are doar daca nu ai rude in sistemul mafiot ce este infiltrat in sistemul juciar !

  17. #17
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1776
    Citat Mesaj initiat de ARTHUNTER
    poate se gasete cineva sa il fugareasca si pe el cu o sabie si sa ii dea cateva ”proaspete”,pt ca nu exista ”baza legala”…nu?

    Există bază legală, dar procurorul Burcă minte cu nerușinare. Depinde de cum falsifici faptele și încadrezi fapta, așa cun fac procurorii cu milițienii și judecătorii.

  18. #18

    Margareta Florica , nu sunt infiltrați în sistem. 99% sunt corupți, ce infiltrații?..Se ajută între ei mai mult ca frații. Toți ăia de la 45 de ani în sus ar trebui dați afară.

  19. #19

    Nu e! Așa au stabilit milițienii și procurorul Burcă! Așa vor decide și judecătorii. Pt că ei pot minți, falsifica și lua mită, pt că nu-i oprește nimeni. De aia. Psihopatul ăsta nu e la prima tentativă de omor.

  20. #20

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.